Tobin Sprout – Live at the Horseshoe Tavern

Voor wie dacht dat Robert Pollard Guided by Voices was en de soloplaten van Tobin Sprout gelijkstonden aan de Fading Captain Series of Airport 5-releases – zij- en bijprojecten van moederschip GbV -, is hier hun ongelijk. Live at the Horseshoe Tavern is een complete opname (een echte ouderwetse dubbelaar) van een concert dat Tobin Sprout met een eigen band gaf in Toronto in april vorig jaar. Tijdens dat optreden speelde hij negentwintig liedjes, allemaal van eigen hand en om de twee CD’s vol te maken werden er nog drie demo-opnames van gloednieuwe songs opgezet. De negentwintig liedjes komen niet alleen van zijn solo-CD’s, maar ook van Guided by Voices-platen en dan blijkt hoe belangrijk Tobin Sprout’s output was voor de catalogus van de voormalige lofi-koningen. Briljante liedjes als “Gleemer (The deeds of fertile Jim)”, “Doding Invisible Rays” en “Atom Eyes” zijn – surprise, suprise – van zijn hand. Grote vraag is dan natuurlijk of Live at the Horseshoe Tavern een belangrijke plaat is in de krankzinnig hoge stapel Guided by Voices-gerelateerde platen. Nee, vrees ik. Liever luister ik naar zijn studio-albums of naar de grote Guided by Voices-platen (Bee Thousand, Alien Lanes en Under The Bushes Under The Stars) waar hij zulke prachtige bijdragen aan leverde, dan naar dit – laten we vriendelijk zijn – aardige, maar al te netjes ingespeelde live-document.


mij=Wigwam / Konkurrent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven