The Bravery – The Bravery

Tipje van de DJ. Volgende week mag ik weer ergens draaien. In het rijtje succes-gegarandeerd-muziek waar meisjes op willen dansen, Franz Ferdinand, The Killers, Hot Hot Heat en Mando Diao mag u onmiddellijk toevoegen: The Bravery. Je krijgt daar onmiddellijk dezelfde kriebels van als toen je het intro van “Take Me Out” voor het eerst hoorde. Geniaal simpele gitaarriffs (“Fearless”), rollende drums, een stuwende bas, jaren tachtig-orgeltjes, de woo-woo koortjes (“Public Service”), alles is er weer. En voor wie het boeit: de jongeheren zijn uberhip. Zowel Metro als Nieuwe Revu deden deze week een Bravery- diepteinterview over make-up… Enfin. Welk nummer ga ik in vredesnaam draaien? Er staat teveel leuks op de plaat! De single “An Honest Mistake” (met Superdiscount remix!) hoorde ik in januari voor het eerst, in een SixxMixx-mashup samen met Duran Duran‘s “Planet Earth”. Goed gevonden, want die twee nummers lijken enorm op elkaar. Bijna plagiaat! Maarrr… “Planet Earth” blijft duidelijk langer in je hoofd hangen. Dat is het hele manco aan The Bravery: ze maken ontzettend leuke liedjes, maar elk nummer herhaalt één trucje en bouwt weinig spanning op. Ter vergelijking, waar The Killers op hun debuutalbum voor twee nummers een tien scoren, “Somebody Told Me” en “Mr Brightside”, en een keer of drie een acht, krijgt The Bravery zes (!) keer een negen. Maar ja, als DJ wil je vooral tienen draaien. De Pinkpop-programmeurs hadden in elk geval groot gelijk om deze jonge band zo vroeg te boeken. Helaas heeft de band wegens verplichtingen in de VS afgezegd.

The Bravery speelt wel op 6 mei in de Melkweg, Amsterdam.


mij=Island / Universal

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven