Furtips – We are communications

Paus Benedictus XVI stond na zijn benoeming de gelovigen toe te spreken, keek nog wat onwennig over de menigte, maar leek toch te genieten. Ik vond het maar een vreemd gezicht. Hoe lang hadden we immers zijn voorganger Paus Johannes Paulus II niet gehad. Zo is het ook bij het Arnhemse Furtips. Ze brengen al vanaf 1992 hun unieke lofi gitaarliedjes uit. Hadden zelfs een Amerikaanse platenmaatschappij, maar de echte doorbraak is er nooit gekomen. Ze bleven echter gewoon doorgaan en brengen, met de nieuwe bassist Melissa, eindelijk – de vorige was een coverplaat – weer plaat met geheel eigen werk uit: We are communications. De nieuwe plaat is net zo verrassend als de nieuwe paus. Het ziet er bekend uit, maar het is toch anders. Dit komt vooral door de toegevoegde keyboard partijen die een wat meer opvallende plaats gekregen hebben. Af en toe klinkt het zelfs behoorlijk bombastisch, iets waaraan ze zich tot op heden nog niet schuldig hadden gemaakt. Of de nieuwe sound een vooruitgang is zal afhangen van wat je verwacht. De fans konden er wel eens moeite mee hebben, maar als je er wat verder vanaf staat kon deze plaat je wel eens behoorlijk verrassen. Persoonlijk vind ik het af en toe net wat over de top, maar er moet ook gezegd worden dat er inmiddels genoeg albums met het oude geluid verschenen zijn. Ik denk dat een vernieuwde Furtips dan ook een goede zet is. Ik gun ze namelijk een nieuw en breder publiek dat ook weet te genieten van deze unieke fijne humorvolle gitaarliedjes.


mij=Speakers From The Night / Konkurrent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven