Basement Jaxx – The Singles

Faithless speelt dit jaar op Pinkpop. Prodigy speelt op Lowlands. Maar wie luistert er nog naar die ouwelullendance? De ADHD-discolatin van Basement Jaxx gaat ook alweer sinds 1999 mee. We hebben intussen drie albums gehad, Remedy, Rooty en Kish Kash en er is nu de eerste verzamelaar, waarvan de hoes met die van Fischerspooner wedijvert om de titel van kleurigste in de hele platenzaak. Hmmz. Verzamelaars zijn normaal geen goed teken in de ontwikkeling van een band. En al zeker geen verzamelaars met twee nieuwe nummers. Ik onderwerp deze maar eens aan een weekend-fietstest. Ik jakker op mijn mountainbike de Nijmeegse hellingen af met m’n haren los en het verslavende refrein van “Plug It In” in m’n oren. Het is knalhard 27 graden Celsius buiten, en er zijn nog weinig insekten, dus is er kristalhelder zicht. Alle kleuren lijken vandaag wel feller dan normaal. De zomer is begonnen! Ik heb in no time de geplande afstand afgelegd, een opperbest humeur gekregen en vaag het idee dat ik ergens in Spanje uithang. Test geslaagd dus, ruimschoots. Er zit overigens nog een bonus-cd bij de limited edition, maar die is niet echt de moeite waard. De langere tracks gaan snel vervelen, in elk geval op een fiets.


mij=XL Recordings / V2

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top