Confuse The Cat – New Medicine

België is een land vol onontdekte schatten. En nee, dan bedoel ik niet dat gezellige cafeetje in het kleinste steegje van Europa, dat ene bijzondere abdijbier of dat prachtige vergezicht vanaf een Ardense heuveltop. Dat er veel goede muziek uit België komt is al langer bekend, maar ook op dat gebied zijn nog veel schatten te ontdekken. Confuse the Cat is zo’n schat. Wat een schande dat deze band niet bekender is in ons land! En dat terwijl wij ‘ollanders er doorgaans sneller bij zijn. New Medicine is namelijk een zalig plaatje dat je vanaf de eerste tonen meeneemt op een rit met de zweeftrein door grootsteedse vistas en landelijke velden. Gedragen door een lichtelijk aan U2 refererend gitaargeluid, vlieg je over landschappen waar de mensen klein lijken, maar over grote emoties en ideeën beschikken. Hierbij lijkt de band af en toe goed naar de collega’s van Millionaire geluisterd te hebben. Het geluid van de zweeftrein klinkt als Cure/Interpol-achtige ritmes die almaar verder, hoger, sneller gaan, tot in het oog van de orkaan. Confuse the Cat is geen bijster originele band. Verwacht geen wereldschokkende vernieuwingen op muziekgebied, maar verwacht wel gedegen, zorgvuldig geproduceerde, meeslepende wave-rock, die alles doet wat je ervan verwacht. Misschien dat Confuse the Cat daarom hier te lande geheel onterecht over het hoofd wordt gezien?


mij=Zeal / Konkurrent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven