Benjamin Diamond – Out of Myself

Ik heb een lijst leuke liedjes gevonden: de Dance 140. Verreweg de meeste ken ik. En de Franse discoproducer Benjamin Diamond staat er twee keer in. Terecht. Zeker in het geval van “Fit Your Heart”. Alleen… laat ik er niet omheen draaien, ik vind veel Franse dance leuk, maar zijn debuut uit 2000 (Strange Attitude) was wel een ontzéttende homoplaat. File Under: David Guetta, zegmaar, dat werk. Gelukkig had Benjamin Cohen (zijn echte naam) dat zelf ook door. Out of Myself staat namelijk vol met… popliedjes! Opener “Mr Fate” knalt er net zo hard in als Franz Ferdinand! Helaas blijft de zang wat zalvend, maar de originaliteitsprijs 2005 voor verrassende genreswitches is dan allang binnen. Zo dreigend als de albumhoes is Out of Myself verder nergens, ook dit album is uitstekend geschikt om mee te neuriën tijdens het afwassen. Deze Franse Moby heeft bovendien een gevoel voor soul en een neus voor leuke nummers. Het refrein van “I Wish” blijft dagen in je hoofd hangen, “These Emotions” had door Phoenix geschreven kunnen zijn en halverwege “No One Knows” komt zelfs het thema van Andreas Johnson‘s “Glorious” even langs. Ik vraag me nu alleen wel af hoe het derde album gaat klinken…


mij=!K7 / PIAS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven