Hrsta – Stem Stem in Electro

In het Constellation-hotel komen soms ook nog wel eens oude gasten terug. Altijd op uitnodiging van de baas Efrim zelf. Reserveren kun je namelijk niet voor dit hotel. Het is wat dat betreft toch wel een beetje een snobistische bijna inteelt aangelegenheid met een hoog ons-kent-ons gehalte. Efrim vond blijkbaar dat zijn maatje van weleer Mike Moya met zijn band Hrsta wel een kamer verdiende in zijn gebouw. Dat is op zich ook niet zo raar, want Moya stond namelijk samen met hem aan de wieg van de Godspeed You! Black Emperor. Doordat zij na de verbouwing van het voormalige kraakpand een grotere suite betrokken hebben is er nu een kamer vrij voor de baas van Hrsta. Zo kan Moya, die na twee albums GY!BE besloot dat hij maar eens wat anders wilde doen en eerst Set Fire To The Flames en daarna Hrsta opstartte, mooi weer plaatsnemen in de kamer waar hij ooit GY!BE begon toen het hotel nog een kraakpand was. Dat is ook wel zo handig voor Moya, want nu heeft hij de leden van zijn band die bijna allemaal verblijven in de andere kamers van het hotel onder handbereik. Ze hebben zo geen gesleep met al die grote strijkinstrumenten en kunnen mooi samen oefenen en toeren. Dan kan hij ons laten horen hoe goed hij het dromerige van Mercury Rev combineert met het rauwe en repetitieve van GY!BE en de spanning van de latere Talk Talk. Hotelbaas Efrim kan in zijn nopjes zijn met deze nieuwe oude gast.


mij=Constellation / Konkurrent

6 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven