Human Alert – Ego Ego

Af en toe heb ik het nare idee dat ten aanzien van sommige bands collectief wordt afgesproken dat er geen slechte woorden over geschreven mogen worden. Bij The Apers bekroop mij dat gevoel, van de Heideroosjes weet ik het absoluut zeker en ook bij Human Alert lijkt er iets achter te zitten. Alsof iemand bepaalt dat het per definitie goed en grappig en ‘fantastisch om live te zien’ is en het complete journalistengilde dit – uit pure laksheid – overneemt. Een slechte recensie van het vijfde album van Human Alert, Ego Ego, ben ik dus ook nog niet tegengekomen en ook de voorgaande platen werden meer dan positief ontvangen. ‘Van die ouderwetse punks die nog lekker kritisch zijn en dat met hun geheel eigen geluid weten te brengen’. Tsja, en dan kom ik met mijn afwijkende mening. Ik ken de band al vanaf het eerste uur en voel mij dus ingewijd genoeg om te kunnen zeggen dat ook op Ego Ego weinig interessants te vinden is. Die zo geroemde humor is niets meer dan onderbroekenlol en die geheel eigen stijl komt eerder voort uit een beperking dan een bewuste keuze. Natuurlijk is het geinig dat er in vier verschillende talen gezongen wordt en ook ik ben gecharmeerd van punk-in-je-moerstaal, dit enkele feit maakt echter nog geen goed liedje. De boodschap van anti-globalisering en anarchie is ongetwijfeld welgemeend maar het kan mij niet meer prikkelen. En dat is volgens mij een tragische constatering voor een band die dat als voornaamste doelstelling heeft.


mij=Eargear / Konkurrent

3 reacties

  1. Endewerf

    Ha eindelijk een slechte recentie! Moet kunnen. En heeft de m’neer Zeke de band ook de laatste tijd live gezien? Een wereld van verschil met de oude line-up (s) dus komt dat zien hoe slechte humor toch live staat als een huis……

  2. Zeke

    @ Endewerf:
    Dat wil ik inderdaad nog wel geloven. Het is toch een beetje een nederlands kwaaltje, goede liveoptredens maar platen die dat niet helemaal kunnen waarmaken. Heeft dat met geld te maken?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven