Thee More Shallows – More Deep Cuts

Het lastigste aan het starten van een nieuwe site vond ik nog wel het verzinnen van een naam. Hoe verzin je iets dat een ander nog niet gebruikt heeft en dat toch een duidelijk beeld geeft. Het verbaasde me eigenlijk dat er niemand nog File Under als naam gekozen had, terwijl het toch best een voor de hand liggende naam was. Althans, dat vond ik. Thee Shallows als bandnaam, daarvan zou je toch ook verwachten dat het redelijk uniek is. Helaas voor Dee Kessler en Tada Kieselius bestond er dus toch al een band met die naam. De eerste persing van Thee Shallows eerste album A History Of Sport Fishing – ook een vrij unieke titel, dunkt me – werd dus voorzien van stickertjes met daarop de nieuwe bandnaam Thee More Shallows. Onder die naam verschijnt nu More Deep Cuts. Tada Kieselius is niet meer van de partij en dus is Kessler nu helemaal eigen baas. Muzikaal zwabbert hij met zijn zingende zaag, violen en muzikale gasten aan tafel lekker breed uit. Hij combineert het kneuterige van Grandaddy met de wereldvreemde lofi van Sparklehorse, het dromerige van Mercury Rev en dan moet ik ook nog Flaming Lips en onze eigen Bauer noemen en dat Kessler en zijn gasten ook nog lekker fröbelen met wat elektronica. Dat klinkt vermoeiend zegt u? En dat kan niet wat zijn denkt u erachter aan? Nou, daar hebt u dan mooi twee keer gruwelijk ongelijk. More Deep Cuts is stiekem toch verrassend en erg fraai en doet in niets onder voor bovenstaande ‘grote’ namen.


mij=Monotreme / Munich

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven