Circulus – A Lick On The Tip Of An Envelope Yet To Be Sent

Je hoort wel eens van die verhalen dat post enorm veel jaar na dato alsnog bezorgd wordt. Ik vraag me wel eens af hoe dat dan kan. De PTT heet al tijden TPG Post, volgens mij staat er geen sorteercentrum meer op de plek waar ze stonden twintig jaar terug en alle PTT-treinen op de post te verspreiden zijn al tijden terug vervangen door grote trucks met oplegger. Het is me een raadsel hoe zo’n kaart dan bijvoorbeeld dertig jaar na dato alsnog bezorgd kan worden. Circulus wordt ook laat bezorgd, maar da’s gezien de titel A Lick On The Tip Of An Envelope Yet To Be Sent niet zo raar misschien. Blijkbaar hebben ze na een jaar of dertig tot veertig eindelijk genoeg postzegels, moed en speeksel verzameld om hun tapes op de post te doen naar een platenmaatschappij. Had Circulus dat dertig jaar geleden gedaan dan waren ze meer dan hip geweest met hun combinatie van jaren zeventig symfo met folk, middeleeuwse melodieën in een oerwoud aan analoge synthesizers en droge drums. Dat dacht ik dus, hè. Maar Circulus is gewoon een stelletje hippies dat sinds eind jaren negentig met hun muziek Engeland onveilig maakt. Anderen stellen er genoegen in om in het weekend hele Middeleeuwse veldslagen na te spelen. Of verschrikkelijk slaapverwekkende middeleeuwse muzak maken zoals mijnheer Blackmore. Circulus niet. Zij slagen er gewapend met ouderwetse fluit en luit in om met eigen nummers te maken die een bewonderenswaardige manier de sfeer van folkrock bands uit de jaren zeventig uitademen maar de tekst op de enveloppe is echt wel pas dit jaar geprint en de zegel is ook van 2005. Net als de muziek.


mij=Rise Above / Bertus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven