Death From Above 1979 – You're A Woman, I'm A Machine

Knoop het in uw oren, dit ga je op Lowlands nog lang meezingen: There is blood on our hands again / From the bedroom is where we will / Bring it back to the start again / Bring it back to the love we had. Slechts twee minuten duurt het supernummer “Blood On Our Hands”. En slechts uit twee bandleden, een baardige drummer en een snorrige basgitarist, bestaat de Canadese band Death From Above 1979. Dat 1979 staat er pas sinds kort achter, omdat de band het aan de stok kreeg met James Murphy’s platenlabel DFA. Maar You’re A Woman, I’m A Machine, dat eigenlijk al uit 2004 dateert, zou wel eens zomaar een klassiek album kunnen worden. Die voorkant. Die riffs in “Little Girl” en “Romantic Rights”. Je hoort ze één keer en staan dan voorgoed in je geheugen gegrift. Het lijkt “Seven Nation Army” wel! Wat een energie! Dit tweetal rauzende Chewbacca’s krijgt geheid de Alpha-tent nog plat. Maar voor die Alpha-tent is het nog te vroeg, want verder is You’re A Woman… leuk (“Going Steady”!) maar niet zo catchy. Ze gaan wel groot worden: DFA’79 deed een remixsplit met de Futureheads, covert Bloc Party en toert binnenkort met QOTSA. Let wel op: als je de cd koopt, koop dan de nieuwe versie, met de bonus-cd met die alweer geniale Justice-remix. En ik heb mijn eigen tekst: Er zit bloed / op m’n handen schat / Waarom heb ik / je liefgehad / Spring in bed / ik ben echt gestopt / Ben je soms / door Dave Grohl beklopt


mij=Last Gang / Vice

4 reacties

  1. Stonehead

    Nou, vandaag gezien op Lowlands. Voor meezingen krijg je geen kans, het tempo is zelfs voor DFA zelf te hoog voor tekst, laat staan verstaanbare tekst. Nee, doe mij de cd maar.
    De drummer is naar de kapper geweest, trouwens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven