Françoiz Breut – Une Saison Volée

Wil je nog even voor me zingen? Een liedje, maakt niet uit in welke taal. Laat me alvast dromen voordat ik mijn ogen sluit. Neem me mee naar jouw wereld, waar grenzen vervagen en tijd niets meer blijkt te zijn dan wat cijfers op een wijzerplaat. Toon me beelden uit jouw jeugd in korrelig zwart-wit en geef me dat zelfverzekerde gevoel waardoor ik mezelf een jonge Alain Delon waan. Filosofeer met me over het leven onder het genot van een goed glas wijn en het genie van Brel. Lach met me. Huil met me. Vecht met me. En verlaat me, even ongrijpbaar als het zand uit de woestijn dat tussen mijn vingers wegglipt. Zodat ik je kan missen en ik leer te verlangen naar de geur van je haar. Schrijf me eenzame brieven uit Tucson, Arizona. Groet me op een ansichtkaart uit Parijs. En bel me op, desnoods midden in de nacht. Want dan kan ik je stem, waar ik zo veel naar zal smachten, nog even horen voor ik slapen ga. Ik zal je vragen of je nog even voor me wilt zingen. Een liedje, maakt niet uit in welke taal. Morgenvroeg zal ik ontwaken in een bitterzoete ochtend met de geur van versgebakken croissants.


mij=Olympic / Warner

5 reacties

  1. Miriam

    Mooi, romantisch, dromerig en dan de Franse taal, die hier zo ontzettend goed bij past! Prachtig is ook ‘t duet met…, ja met wie?!En ‘t allermooiste luisternummer op deze site is voor mij: ‘Le Ravín’. Jammer, ze treedt waarschijnlijk niet op in Nederland!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven