Funeral For A Friend – Hours

Als je als band eerst zo ongeveer heel Europa door getrokken bent met Iron Maiden en vervolgens Amerika onveilig gemaakt hebt met Linkin Park, dan schept dat bij mij verwachtingen. Ik hoop dan op een band die het oude – en wat mij betreft nog steeds geweldige – van Maiden in zich heeft en dat weet te combineren met het hippe van Linkin Park. Funeral For A Friend lost deze verwachting niet geheel in, maar komt een eind. Zo zou hun tweede album Hours een stuk hipper (en beter?) geklonken hebben als ze wat vaker de moderne snufjes van Linkin Park gebruikt zouden hebben dan alleen in het afsluitende nummer. Dat ontbreekt verder. Net zoals het strakke vette geluid van Maiden met strak gitaarwerk en dwingende bas ook (te) weinig voorbij komen. En dat is jammer. Doet Funeral For A Friend dat namelijk wel, zoals in de venijnige single “Streetcar” en in “Monsters” en “The End of Nothing”, dan klinkt het me gelijk een stuk beter in de oren. Dan valt het uitstekende gitaarwerk van het gitaristenduo Kris Coombs-Roberts / Darren Smith ook veel meer op. Zanger Matt Davies heeft in ieder geval weinig moeite met de hardere nummers. Maar ook als de nummers niet bol staan van het heldere snelle strakke gitaarwerk en wat meer richting het softere melodieuze emowerk gaan blijft hij fier overeind. Al is zijn stem misschien wel wat weinig onderscheidend ten opzichte van al die vele andere emobandjes. Voor mijn gevoel neemt Funeral te veel en te vaak gas terug op Hours en dat is jammer.


mij=Reprise / Warner

4 reacties

  1. Maarten

    Als je als band eerst zo ongeveer heel Europa door getrokken bent met Iron Maiden en vervolgens Amerika onveilig gemaakt hebt met Linkin Park, dan schept dat bij mij verwachtingen.
    Yikes!

  2. je moeder

    zouden jullie er wel rekening mee willen houden dat dit een emocore band is een geen metalband, je mag ze dus helemaal niet vergelijken met Maiden. Emocore is meer punkgeïnspireerd en op dat gebied hebben deze heren gewoon een uitstekend album afgelegd. Ook zou je wat beter onderzoek kunnen doen, want de stem van die jongen is erg uniek. dan nog een kleine opmerking, Maiden is passé en bijna op sterven na dood en linkin park is te commercieel geworden, funeral for a friend is gewoon een uitstekende band met een geheel eigen manier van metal en emocore combineren zonder hun afkomst te verloochenen, door linkin park effectjes te gaan gebruiken zou het niet meer uniek zijn en het meteen afdoen aan de charme van de band.. Ik stel voor dat als je weer een review maakt van een cd je eerst ff wat meer achtergrond onderzoek doet naar een band in plaats van alleen wat naampjes te noemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven