Sidekickbob – Hiahiaho

Sinds een jaar of acht ga ik ieder jaar met een groep vrienden – meestal een stuk of twintig – wandelen in een gebergte in Europa. We zijn inmiddels al op heel wat plaatsen geweest: van de Toscaanse Alpen tot de Schotse Highlands. Naast al het wandel- en kampeerplezier is het ook steevast een hele belevenis om met zoveel (dronken) mannen urenlang in gehuurde busjes door te brengen. Wanneer je twintig uur met elkaar op de weg zit kun je maar beter zorgen dat je wat lekkere muziek bij je hebt. Het is sowieso van groot belang om de liefhebbers van verschillende stijlen bij elkaar te plaatsen, dit om de ruzies over de ‘macht over de cd-speler’ zoveel mogelijk te beperken. Meestal komen we zo op een zoet Hip-Hop/R&B busje, een zwijmelend Popbusje en een grimmig busje-Rawk. In de laatste, mijn persoonlijke favoriet, staat de volumeknop chronisch op tien en is er geen plaats voor conversatie. Uit de speakers klinken AC/DC, Kiss, PPSR en wat dies meer zij. Omdat ik, om onverklaarbare redenen, geacht word verstand van de materie te hebben, is het daarnaast steeds aan mij om het publiek te voorzien van nieuwe ontdekkingen. Voor onze komende rit ben ik dus alweer een tijdje aan het inventariseren wat een beetje aan zou kunnen slaan. Gelukkig ontving ik pasgeleden Hiahiaho, de nieuwe EP van Sidekickbob. Dit is precies wat mijn luisteraartjes willen horen en nog met Nederlandse teksten ook! Als ik hier geen succes mee ga oogsten weet ik het ook niet meer. SKB is geen vernieuwer binnen het genre maar weet zich uitstekend te presenteren en staat als een huis. Precies wat ik in gedachten had!


mij=Eigen Beheer

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven