VA – Burn The Street Volume 3

De geur van verbrand rubber op slecht geasfalteerde wegen. Stof dringt door alle deuren en kieren naar binnen. De zon brandt zo hard op de motorkap dat de verf er bijna van afbladdert. Zand zover als het oog reikt. Een enorm cliché, maar zo’n omgeving stel ik mij voor bij het draaien van deze cd van het Duitse Daredevil-label. Woestijnrock van het beste soort, in de volksmond stoner genaamd. Ondanks het feit dat de grote gangmakers van het genre, het legendarische Kyuss, al bijna een decennium uit elkaar zijn en Josh Homme het nu doet met zijn veel commercielere Prehistorische Koninginnen, waart de geest van dit gezelschap zwaar over deze release. De gortdroge riffs, de vintage dof klinkende drums, de ronkende baslijnen, bijna elke band op deze verzamelaar heeft wel iets dat herinnert aan de korte carriere van Kyuss. Al met al staan er 21 songs op deze plaat van allerlei verschillende bands, de een natuurlijk net wat beter dan de andere, maar dat mag de pret niet drukken. Het totale niveau ligt erg hoog. Enkele uitschieters wil ik u niet onthouden: Hermano met ex-Kyuss zanger John Garcia, het geweldige en zware Awesome Machine uit Zweden, de groovy gitaarrock van Nebula, de stonerpunk van Milligram en het betere beukwerk van Dozer. Natuurlijk staan er ook een aantal onbekendere bands op deze verzamelaar, en mijn eerste kennismakingen met Sparzanza, Sergej The Freak en The Chuck Norris Experiment smaken in elk geval naar meer. Met deze cd haalt u een prachtige dwarsdoorsnede in huis van de betere stoffige rock.


mij=Daredevil / Sonic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top