My Chemical Romance – Three Cheers For Sweet Revenge

Sinds hun debuut I Brought You My Bullets, You Brought Me Your Love – dit is niet de laatste lange titel in dit stukje – is My Chemical Romance veelvuldig de hort op geweest. Zo toerden ze door Amerika en Europa in het voorprogramma van onder andere Thrice, Taking Back Sunday en The Used. Als je die drie kent en ze alledrie kunt waarderen dan kun je nu stoppen met lezen en naar de winkel sprinten om blind Three Cheers For Sweet Revenge – dit is wederom niet de laatste lange titel in dit stukje – aan te schaffen. My Chemical Romance vaart namelijk gezellig mee op het schuitje van deze drie. Pop-punk, (scr)e(a)mo en een snufje gothic gooien ze geraffineerd in de mix. Met overal een verschrikkelijk hoog meezinggehalte. Het is een rare gewaarwording: je zit met je koptelefoon op te luisteren in de trein naar dit werkje en je blèrt bijna vanzelf knetterhard mee met – dit is de laatste lange titel in dit stukje – “You Know What They Do To Guys Like Us In Prison” en de andere nummers. Alsof het het laatste luchtige carnavalswerkje is van Pierre Kartner en de hele zaal stomdronken is en bij de eerste tonen het Smurfenlied meezingt, zeg maar. Terwijl de teksten toch vaak alles behalve gezellig zijn. Het wordt bijna pathetisch, zo donker en cynisch zijn de teksten af en toe. De looks, de hooks, de ragfijne productie en de meezingers zullen puristen misschien doen gruwelen, voor hen vrees ik dat My Chemical Romance snel een grote schare fans zal verwerven.


mij=Warner

81 reacties

 1. Stonehead

  Oke, ik ben om. Superband, dit! Prima kruising van de productie van Linkin Park, de looks van HiM, de energie van The Mars Volta en de melodieen van The Get Up Kids. Zelfde verhaal als System of a Down: over een jaar noemt iedereen deze plaat commercieel en maakt wel iedereen aftreksels ervan.

 2. Sam

  Ik vind ze echt geweldig. Een half jaar geleden kwam ik ze online tegen en zinsdien kan ik al bijna niet meer zonder ze :). Ik heb ook al een paar vrienden met het virus besmet:P. Gezellig samen mee bleren. Alleen mn ouders zijn daar niet zo blij mee:P. Ik hoop dat ze nog lang doorgaan en het ver gaan schoppen.

 3. ik heb btw ook een site van ze met meer dan 3000 plaatjes voor de liefhebbers, EN IK ZOU HET HELEMAAL GEWELDIG VINDEN ALS JULLIE BIJ DIT FORUM AANSLUITEN!!!!!!! : http://www.my-chemical-romance-forum.tk
  oh, kan iemand die misschien its van foto’s handtekeningen of zelfs filmpjes heeft van het concert, die please please aan mij willen doorgeven? mail ze maar
  Ik ken namelijk iemand die ze op het internet kan zetten en aan heel de wereld laten weten, met JOUW naam eronder!!
  nou, ik zie wel…
  xoxo
  Emmy
  niet vergeten he?

 4. emmy

  hebbie nog meer foto’s van het concert?
  misschien vond jij ze dan wel niet zo goed, maar er zijn ook mensen die ze wel goed vinden, en ik zou heel erg blij zijn met foto’s van die ene avond, omdat ik zelf (hoe stom kon ik zijn) geen camera bij me had!!
  ik zou het echt heel erg op waarde stellen als je mij nog een paar foto’s zou kunnen sturen, er gebeurt niks mee, ik gebruik ze alleen voor mezelf (voor t geval je denkt dat ik ze op het internet ga zetten ofzo)
  thanx so much
  xoxo
  emmy

 5. Eldaron

  Ik moet m’n voice natuurlijk ook ff uiten hiero 😛
  MY CHEMICAL ROMANCE IS THA BEST!!!!!
  Ik was er ook woensdag in de Melkweg in Amsterdam. Wat een fantastisch optreden, dit blijft me voor altijd blij. It was the time of my life!
  MCR ROCKS!!!!
  Tidings,
  Vince

 6. emmy

  oh wow, thanx so much george!!
  hmm… haha, ligt eraan, ik wil wel met de redactie knuffelen hoor hahah!! *hug*
  oh en by the way, je had het over 14 jarige fans?
  nou ik werd gek toen ik in de rij stond en er stonden allemaal inie mini mensjes van misschien zlefs 12 achter me, en allemaal voor willen dringen hoor!! tss, ik stond alsnog op de 2de rij en werd helemaal in elkaar getrapt en er werd op me gesprongen en ik heb vingers in mn ogen gehad, maar ben er wel heel uitgekomen!
  wat een drukte, dat had ik niet verwacht haha!!
  en zeeeeker niet als je weet dat de zanger al weer bijna 29 is en dat die 14 jarige kindjes iedere nacht van m wakker liggen!!!
  GROSS!!!!
  xoxo
  Emmy

 7. Sanne

  He wat flauw zeg over die 14jarige fans!
  Jullie zijn toch zelf ook jong en fan geweest? lekker makkelijk om ze nu allemaal de grond in te stampen en verheven te doen over dat je zelf lekker ouder bent.. Erg flauw. Ga nog eens op zoek naar quotes van Gerard, en je vind een hele treffende =P
  In de melkweg waren ze echt GE-WEL-DIG

 8. EEf

  Hey!
  Ik baal dr echt van dak niet naar dat concert geweest ben die woensdag! Ik hoop dat ze ooit nog een keer in nederland kome… ben blij dat ze hier in nederland nog niet zo gehyped worden, maar dat ze een select groepje trouwe fans hebben hier, die ze echt helemaal te gek vinden 😀 (van alle leeftijden :P)

 9. Willeke

  Aaaahh.. Ja, ik ben zo’n doorgeslagen Gerard Way fan.. En verslaafd aan My Chemical Romance. Beste nr? Van hun nieuwste cd (die ik natuurlijk heb gekocht.. (L)) I never told you what I do for a living.. en the ghost of you natuurlijk (übermooie clip). Van de eerste cd is dat Vampires will never hurt you, en Demolition lovers.. Zie ook de cover van hun tweede album. MCR ROCKS MY SOCKS!!!

 10. Ik

  Heey, ben al tijdje helemaal weg van MCR, maareh.. waarom zit iedereen steeds zo van: ohh Gerard is zo knap.. ohh Frank hubba hubba.. enz.. Ik bedoel.. was de muziek niet leuk dan als je ze nog nooit gezien had?? Anyway.. Ben naar ze in de Melkweg geweest, was echt supertof!! En inmiddels al een aardige collectie merchandise.. en qua leukste nummers betreft.. de liedjes met de langste titels zijn de beste 😛

 11. renate

  mcr is zo fet goed! ik ben jammer genoeg ook niet bij hun concert geweest, kwam er ook te laat achter.. echt balen! volgende keer ga ik wel! mn favoriete liedjes zijn cemetery drive en drowning lessons XD

 12. idalia mayela

  aaaaaaaaah mi chemical romanc es el mejor grupo me encanta me facina soy fan numero 2 de todos ustedes tocan chido me encantan todas sus canciones mas la de the gosth of you todas me las se de memoria todas ojala bengan a mexico que los kiero ver y estare en primera fila los amooooo arriba mi chemical romance aciendo tarea bañandome comiendo en todos lados los oigo me encanta arriba the gosth of you y helena todas chidoooo los quiero mucho chavos no cambien su ritmo nada me encanta como son y se visten chido saludos a todos en especial a ti gerard

 13. alessia

  oooohh menskes tog ik zen der gwn aan verslaafd ma op men school kent niemand MCR spijtig genoeg ze zoude moeten beginne naar egte goeie muziek te gaan luistre :p:D xxx -) alessia

 14. Teun

  ik ben fan geworden via de site “rocktoons.com”, ik zag daar een plaatje van ze, een uber-vet plaatje, dus ik dacht, laat ikw at van ze gaan downloaden,dayt heb ik dus gedaan, en nu ben ik voor eeurwig en altijd fan van hun:D.
  BTW;niet slijmerig bedoelt ofzo hoor, maar die nieuwe cd is wel de beste tot nu toe, beste liedjes van MCR?:
  1. mama
  2. teenagers
  3. the sharpest lives
  4. helena
  5. i’m not OK
  en grappigste liedje, natuurlijk blood:P
  XXX

 15. Romana

  MCR is het einde ze zijn gewoon de beste ik hoop dat ze weer in nerderland komen dan ga ik er egt zeker heen gerard way is pas hot ik ben helemaal smoorverliefd op hem hij is egtfucking chill
  love mrc 4 ever 😀

 16. Mandy

  My Chemical Romance (MCR) is echt un sprrr band !!!!
  Gerard Way heeft nuu zun hare kort en wit gverft :D:D staat echt spppr sexxy :$:P
  echt man als ik naar hun concert ga dan ga k Gerard Way echt (byna) (A) helemaal doodkusse :D:D :P:P hys echt zo’n f*cking lkkr ding (F)(F)(F)(F)

 17. me encantaria que vinieran a CHILE seria lo mejor del planeta, ojala vengan demasiado pronto o incluso al FESTIVAL de VIÑA DEL MAR…SERIA LO MAS BKN…
  Te AmO GeRaRd WaY, ERES LO MEJOR
  TE AMO MUCHO,MUCHO,MUCHO,MUCHO,MUCHO,MUCHO,MUCHO.
  Y CANTAS EXCELENTE LE PONES MUCHA PASION Y SENTIMIENTO….LINDO, PRESIOSO, HERMOSO….
  I LOVE YOU GERARD WAY – YOU ARE MY PERFECT MAN….:):):)

 18. GERARD WAY TE AMO CON TODO MI CORAZON QUIERO QUE VENGAS A CHILE LO MAS PRONTO POSIBLE ME ENCANTARIA CONOCERTE,TE AMO MUCHO. ME ENCANTA LA FORMA QUE CANTAS, TUS OJOS,TUS PENSAMIENTOS, TODO,TODO…MAS AYA DEL DINERO TE AMO, TE AMO, TE AMO, TE AMO, TE AMO, TE AMO….
  I LOVE GERARD WAY..MY LOVE
  BESOS Y MAS BESOS
  SOLANGE MORALES
  :):):):):):)

 19. Marijke

  ff iedereen jalours maken.. Ik ga morgen naar MCR!!
  In Manchester, NH (USA), woon daar maar een uurtje vandaan dus dan kun je t niet overslaan natuurlijk.. dus nu moet ik ff in 1 dag een fan worden.. lukt al aardig hoor… we will see 2morrow!!

 20. Maaike

  Hallo mensuh!!!
  MCR spreekt mij ook bijzonder aan!!! Persoonlijk vind ik het laatste album het mooiste. Maar goed, dat is mijn mening:P Supergoede muziek, fantastische vocals:D In één woord: meesterlijk!!!!!

 21. wout

  ik be waarschijnlijk de enigsten belg ier en ik ga naar rock werchter (daar komen ze) en me lievelings liekes zijn i’m not ok helena en house of wolves en lievelings albums zijn ThE bLaCk PaRaDe en live on the murder scene (2dvd’s+1live cd) en ga naar mychemicalromancerenw.startje.com of mychemicalromance.com

 22. Lindsay

  Ik heb ze 5 juni live gezien en ze zijn supergoed!! Dit is echt een super cd (Three Cheers For Sweet Revenge) en mijn lievelingsnummer is toch wel…. ik weet het eigenlijk niet, ze zijn allemaal goed. Hun nieuwe cd The Black Parade heeft ook alleen maar goeie nummers. Cancer is echt zo’n mooi nummer. Gerard is niet homo hoor!!! Zal ie ook nooit worden aangezien hij nu van plan is om te gaan trouwen!! Love You Gerard!!!!

 23. Alice

  Ik heb het écht niet voor de nieuwste cd. Ik luister wel graag naar I Brought You My Bullets, You Brought Me Your Love, en Three Cheers(..) maar The Black Parade is echt niet mijn ding. Mooi vanbuiten, maar voor de rest redelijk oppervlakkig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven