VA – Globalibre, World Club Culture

va-globalibre_world_culture_club.jpgHet is zomer en dan is het wat mij betreft een betere tijd voor wereldmuziek. Dat wil zeggen, als het gaat om de wereldmuziek die we kennen als wereldmuziek. Dus dan heb ik het even niet over muziek uit koude landen, maar uit warme landen. Globalibre, World Club Culture staat vol met hippe muziek uit warme landen, al dan niet in de mix, verzameld door het Globalibre dj-team, met eerder compilaties missionarissen voor de Brazilectro, Nova Soul, Afrotronic en Asia Lounge. De enige naam die mij vooraf iets zegt is die van Ojos de Brujo en verder ken ik eigenlijk niets. Maar als zo’n ceedeetje dan zijn rondjes draait en de zon schijnt en je bedenkt wanneer je weer kunt gaan zwemmen of barbecueën, dan past het allemaal precies. Ik zou me ook zo kunnen voorstellen dat deze cd past in de koffer van de dj op de wat rustige wereldmuziekfeestjes. Sommige tracks bewegen zich richting hiphop, sommige zijn bijna soul, en opvallend is Sentimientos, een lied met een loungy bas erin, opgeluisterd door Spaans klinkende violen en een accordeon. De remix van James Browns “Sexmachine”, daar hadden ze beter af kunnen blijven, maar de rest, beats met vleugjes Latin, Afro en Reggea, prima luistervoer. Voor de zomer dan.


mij=Audiopharm / SPV

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven