Alter Boys – The Exotic Sounds Of…

alter_boys-the_exotic_sounds_of.jpgHet heengaan van Faith No More deed velen van ons pijn. En we rouwen ook nog steeds over het vermainstreamen van de Red Hot Chili Peppers. De Alter Boys helpen ons door de herinneringen aan deze drie in zich te hebben. Helemaal omdat ze er ook nog the coolness van Fun Lovin’ Criminals en veel blazerswerk bij voegen. De Alter Boys is een gelegenheidsformatie die ontstaan is tijdens de tour van Mushroomhead en Dog Fashion Disco in het voorprogramma van de shockrockers van W.A.S.P.. De heren konden het zo goed met elkaar vinden dat ze besloten samen een plaatje op te nemen. Dat werd een heerlijk wispelturige. Nadat JackassJohnny Knoxville ons welkom heet met de woorden: ‘This is the exotic sounds of The Alter Boys. F.U. from Johnny Knoxville’ gaat het in eerste instantie lieflijk bijna Travoltas-achtig van start met “Pigs & Pineapples”, maar binnen veertig seconden wordt de krul uit de staart van het varken getrokken en komt een Mike Patton-sound-a-like lang die even goed uithaalt. Gecombineerd met de bizarre tekst wordt het al snel een rare barbecue. Deze lijn trekken ze in de eerste helft van het album tot het opgejaagde “A Little Pain Goes A Long Way” door. Na dit nummer volgt een absurde conversatie met Gerald & The Naked Trucker en slaat de plaat om naar een meer funky en ingetogen geheel dat aansluit op het eerste deel van de discografie van de Red Hot Chili Peppers. The Exotic Sounds of… kabbelt gemoedelijk verder naar een einde waar Tom Waits nog wel pijnlijk gemist wordt in een cover van “Yesterday Is Here”


mij=Fractured Transmitter / Suburban

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven