Hot Snakes – Peel Sessions

hot_snakes-peel_sessions.jpgWat doe je wanneer je als band een live-sessie mag inspelen op de drumkits van Ringo Starr en Keith Moon? Dan gooi je natuurlijk de handdoek in de ring, want mooier dan dit kan het toch niet worden! Het nu al legendarische Hot Snakes leverde dit jaar niet alleen een heerlijke plaat af maar had ook nog eens de eer om de laatste band te zijn die een echte Peel Session, d.w.z. met de man zelf, opnam. Met twee nummers van de debuutplaat en twee van het recent verschenen Audit In Progress lijkt de cirkel helemaal rond te zijn. Er wordt nog maar weer eens onderstreept wat een bijzonder aanstekelijke live band dit is, of eigenlijk – beter gezegd – was. Het is tevens het einde van een tijdperk van Peel-sessions, toch ook geen kleinigheid. Alleen al het feit dat dit John Peels laatste kunstje is geeft de EP een mythisch laagje. De man kan in ieder geval geen slechte smaak verweten worden want er zijn ergere zwanenzangen te bedenken. De wetenschap dat dit de laatste keer is geeft ook charme aan de kleine piepjes en kraakjes die hier en daar te horen zijn. Alsof Peel’s geest in de verte nog een beetje te horen wil blijven. Nu hopen dat het verscheiden van Hot Snakes reden is voor John Reis om Rocket From The Crypt weer eens uit de mottenballen te halen. Hoe dan ook, de Snakes gaan er in ieder geval uit met een knal!


mij=Swami Records

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven