Hot Snakes – Audit in Progress

Zo heel af en toe heb ik van die momenten dat ik mij schaam voor mijn onwetendheid. Dan denk ik dat ik redelijk bij de tijd ben en niets groots in muziekland heb gemist maar word ik keihard met mijn neus op de feiten gedrukt. Dit gebeurt overigens meestal wanneer ik in gesprek ben met File Under-chef Storm. Hij wijst me dan op al het moois dat ik niet heb gehoord en ik druip daarna met rooie oortjes af. Met Hot Snakes was het niet anders. Terwijl muziekminnend Nederland al tijden het nieuwe Audit In Progress bejubelt, moest ik tot mijn grote schaamte getipt worden. En dat terwijl ik een groot adept ben van John Reis, voor mij vooral bekend als Speedo, het grote brein achter Rocket From the Crypt. Samen met zijn maatje Rick Froberg speelde hij al eerder in het, in sommige kringen, volprezen Drive Like Jehu. Helaas is het al geruime tijd angstig stil in het RFTC-kamp en dus is elk teken van leven voor mij goed nieuws. Vooral wanneer dit in de vorm van Hot Snakes is gegoten. Ik loop niet graag mee met de hype maar soms kan het nu eenmaal niet anders: ontkennen dat Audit in Progress een topplaat is, zou simpelweg liegen zijn. De overdreven gruis van de eerste twee platen is gekanaliseerd weet ik nu, na een paar avonden bijscholing. De gruis heeft plaats gemaakt voor 12 echte liedjes van de A-klasse. De beste omschrijving is eigenlijk allang gegeven door 75 or less: Holy. Fucking. Shit.


mij=Labelman / Bertus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven