Nephew – USADSB

Ik heb niet zoveel contact met mijn neven en nichten. Hoewel met name aan mijn moeders kant de familiebanden heel erg hecht zijn, heb ik blijkbaar dat familie-gen niet meegekregen. Ik kijk ook zelden naar de Tros. Het zit dus gewoon niet in me. Niet dat ik een enorme hekel aan mijn familie heb. Nee hoor. Integendeel. Ik wens ze het allerbeste toe. Gek genoeg hou ik me wel graag bezig met het zoeken naar familieverbanden in de popmuziek. Geef mij een Cd-boekje en ik ben de komende uren zoet met het uitpluizen van de Guest Vocals en de Thank You’s. Zo leert mij het boekje bij USADSB van het Deense Nephew dat de zangeres die ik in het prachtige duet “Blå & Black” hoor, inderdaad Under Byen‘s Henriette Sennenvaldt is. Op zich niet zo vreemd, beide bands komen immers uit Arhus en gitarist Kristian Riis is ook nog eens manager van Under Byen. En muzikaal gezien zou dit zo een neefje van Mew kunnen zijn. Of nee . . . ehm . . . een neefje van Kent, Kitty Wu of Kashmir. En bespeur ik daar ook ergens een bloedverwantschap met het helaas te vroeg overleden Autopulver? De liefhebber van de betere Scandipop weet inmiddels denk ik wel genoeg. Nephew is in 2004 niet voor niks in eigen land bedolven onder de popprijzen. Het is een beetje een gek neefje hoor. Zingt engels en Deens door elkaar. En met “En Wannabe Darth Vader” zijn ze het neefje met het leukste speelgoed.


mij=Copenhagen Records / Import

4 Comments

 1. Overigens ben ik het niet eens met de vergelijking met Mew, Kashmir of Kitty Wu. Is dat omdat die toevallig ook uit het noorden komen ?
  Nephew is zich zelf, en lijkt het ergens op dan is het misschien een heel klein beetje Depeche Mode. Luister maar eens naar Movie Klip (wat live wordt gemixed met Personal Jesus van DM)

 2. André

  Natuurlijk is Nephew zichzelf.
  Maar ik vind ze zelf wel in het rijtje passen.
  Zeker als je ze ergens op de muzikale wereldkaart wil plaatsen. Dus ja, omdat het toevallig ook uit het noorden komt. Er zit in mijn oren een duidelijk Scandipop-feeling in.
  En een neefje is natuurlijk kwa verwantschap iets verder weg dan een broertje.
  Depeche Mode is er zeker ook in terug te horen. Met name door het gebruik van de tachtiger jaren synth-soundjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top