Parabol – Sorry satellite

parabol-sorry_satellite.jpgDuitsland is hip. Althans, volgens journalisten van de Volkskrant. Maar ook zij komen helaas niet verder dan het terugdenken aan de Neue Deutsche Welle van de jaren tachtig en jubelen over hippe Neue Elektronika bandjes van vandaag als Wir sind Helden. Voor die journalisten, maar ook voor mensen die denken dat Duitse muziek gelijk staat aan schlagers of marcherende Rammsteinrock is het misschien een verrassing dat er uit Duitsland ook uitstekende Engelstalige gitaarpop komt. Fans van een band als Slut (27 augustus op het Zinin festival, Utrecht!) weten dat natuurlijk allang, en Parabol is voor liefhebbers van die band zeker een aanrader! En toen kwam uw recensent erachter dat ze onzin zat te kletsen, want Parabol komt helemaal niet uit Duitsland, maar uit het land van The Governator! Ach, het maakt niet uit. Net als Duitsland heeft Oostenrijk het stigma van schlagers en skihutnummers. Dus, waar ze ook vandaan komen, Parabol blijft met hun dromerige sterk aan Slut, My Bloody Valentine en Ride herinnerende ruisende gitaarpop een heel prettige verrassing. Enige nadeel aan dit soort muziek is vaak dat het je in een soort dromerige trance brengt. Gelukkig staan er op deze plaat ook nog nummers (zoals “Cleanse” en “Far away”) die je een voorzichtig schopje onder de bips geven zodat je je niet gaat vervelen. Veelbelovend debuut, en absoluut niet hip!


mij=Schoenwetter / Import

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven