Bob Mould – Body of Song

bob_mould-body_of_song.jpgOp zijn weblog ging Bob Mould eind mei nogal tekeer over het feit dat zijn nieuwe plaat Body of Song al uitgelekt was via internet, terwijl de plaat pas deze week in de winkels ligt. Ik kan me er wel wat bij voorstellen, maar gok ook dat het eigenlijk alleen maar in het voordeel van Mould gewerkt heeft. Want ik denk toch wel dat er heel wat mensen afgehaakt zijn nadat hij in 2002 op de proppen kwam met het wel erg experimentele, elektronische en met drumcomputers volgeplempte Modulate waar hij jaren had opgebroed. Op Body of Song heeft hij zich voor het grootste deel weer van ontdaan van deze prullaria. En doordat het album bij de mensen die de mp3’s van Body of Song hoorden een positieve indruk maakte, werd dit album al snel vergezeld door een positieve vibe, die, als Mould een beetje geluk heeft, zich vast zal uitbetalen in betere verkopen. Elk nadeel heb zijn voordeel. Ik hoop het van harte voor Bob dat dit ook gebeurt, want Body of Song is een goede plaat, die een mooie dwarsdoorsnede – wel in nieuwe songs natuurlijk – biedt van wat Mould solo en met Sugar gedaan heeft. Dus óók het elektronische van Modulate komt terug – maar dan gedoseerd. Al zal de vocoder in het verder best rockende “(Shine Your) Light Love Hope” vast nog steeds mensen doen fronsen. Het nummer misstaat niet tussen de rest van de songs die Mould met zijn oude maten David Barbe, Matt Hammon en Fugazi-drummer Brendan Canty opnam.


mij=Cooking Vinyl / Bertus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven