Debris Inc. – Debris Inc.

debris_inc-debris_inc.jpgWat krijg je als je een tweetal sufgeblowde oude hardrockers met teveel vrije tijd en zonder fatsoenlijke songs een paar dagen de studio in schopt? Over het algemeen een wanproduct. En ja hoor, dit titelloze debuut van Debris Inc. is er zo eentje. Een echte overbodige kutplaat. En dan kunnen de heren nog zo’n fantastisch verleden hebben in legendarische bands (Ron Holzner speelde in Trouble en Dave Chandler deed het met Saint Vitus), maar daarmee red je de plaat niet. Allereerst de feiten maar even op een rijtje: een duffe stoffige productie, gitaarriffs die zelfs het meest groene punkbandje wegens te voor de hand liggend zou afwijzen/negeren, inspiratieloos songmateriaal, kinderachtige songtitels (“Too many mushrooms in my pizza” is wel het dieptepunt) en een dodelijk gebrek aan richting. Tot overmaat van ramp kunnen de heren allebei niet fatsoenlijk zingen en zetten ze het dus maar op een schreeuwen en grommen. Qua stijl weten ze ook al niet wat ze willen, de ene song is een stuk doom, de volgende neigt weer naar slecht gespeelde stoner, vervolgens zoeken ze het in de Eyehategod-hoek en over de punk- en grindprobeersels wil ik het al niet eens hebben. Toegegeven, het is lekker allemaal aardig lomp en het geheel is lekker spontaan opgenomen. Op het krukkige af. Maar zoals reeds gezegd: geen fatsoenlijk nummer te vinden. Al met al een grote doffe bak ellende deze plaat. U bent gewaarschuwd.


mij=Rise Above / Bertus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven