Mark Foggo's Skasters – You Shot Me

mark_foggos_skasters-you_sh.jpgSka sucks. Ska revival isn’t cool, you stupid fuck. The bands are only in it for the bucks. And if you don’t believe me you’re a schmuck. But the trend will die out with any luck. Rudy, a message to you Rudy… Fuck you Rudy!. Veel duidelijker dan met deze woorden van het anarchistische Propagandhi kon het een jaar of tien geleden niet gezegd worden. Ska was uit en oubollig en werd niet meer serieus genomen. Ska was verworden tot het coveren van Madness en The Specials en vooral nog te horen op studentengala’s of in de veertigerscafés. Na de zo succesvolle jaren tachtig was het in de negentiger jaren een tranendal voor het genre en moest er steeds weer teruggegrepen worden op fossielen uit het verleden om de moed er een beetje in te houden. Eén van die fossielen was Mark Foggo, de man die nu al zo’n 25 jaar lang onafgebroken de Ska-boodschap op alle mogelijke podia staat te prediken. Ook in de 21ste eeuw heeft Foggo niets te maken met modegrillen. Op You Shot Me brengt hij, samen met zijn Nederlandse begeleidingsband (de Skasters) traditionele Ska die weinig verschilt van de platen die hij begin jaren tachtig maakte. Terug naar zijn wortels, hoewel hij daar nooit echt ver van verwijderd is geweest. Niets vernieuwends aan maar wel subliem uitgevoerd. Twaalf nieuwe nummers om live de boel mee op stelten te kunnen zetten. De terugkeer van het genre zal het niet betekenen maar het levert gegarandeerd een heleboel fantastische avonden op.


mij=Skanky'Lil Records

2 reacties

  1. Lang leve Mark Foggo. De manier waarop hij de ska brengt is gewoon heerlijk, heb hem inmiddels enkele malen live zijn ding zien doen en ik verheug me daarom ook op het aanstaande Lowlands festival, waar de band zal spelen!
    SKANKEN!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven