Dressy Bessy – Electrified

dressy_bessy-electrified.jpgEigenlijk was mijn stukje over Dressy Bessy al klaar. Het ging er over dat het me niet verbaasde dat de release van de winter naar de zomer verschoven was, omdat ook hun nieuwste cd Electrified vol staat met van die typische zomerse indierock. En natuurlijk dat Dressy Bessy nog steeds zwaar op retroleest geschoeid is en dat ze dat niet ontkennen ook. Verder stond er zoiets als dat Tammy Ealom nog steeds klinkt als het iets bravere zusje van de mevrouw die bij The Breeders achter de microfoon staat en som zelfs als neigt naar onze eigen Hollandse trots Carol van Dyke. En er volgden nog een stuk over dit meer dan sympathieke uit Denver van wie de zangeres het bed deelt met de gitarist. Die ze weer moet delen met Apples in Stereo. Als het stukje klaar is zoek ik het hoesje. Dat doe ik eigenlijk altijd door even band en titel in de Google toolbar te plakken. Nu dus ook. De tweede hit gaf een link naar een recensie van ene heer Ken Tucker die in één recensie Coldplay‘s X&Y en Dressy Bessy’s Electrified bespreekt. Deze niet voor de handliggende combinatie wekte mijn interesse. Het bleek zelfs een audiorecensie te zijn. En deze wil ik u niet onthouden, want Ken Tucker legt in zijn recensie haarfijn uit waarom ik Coldplay’s laatste album een stuk minder vind dan Electrified én waarom Electrified zo leuk is. Waarom zou ik mijn stukje dan nog aan u laten lezen als u het zelf kunt horen. Dus klik.


mij=Transdreamer / Suburban

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven