The Dirtbombs – If you don't already have a look

Links van me ligt een poëziealbum dat ik van een kind kreeg om iets in te gaan schrijven. Ik print alvast wat bijbehorende plaatjes uit die ik inmiddels standaard op mijn pc heb. Zo gaat dat in het leven van een meester. Ondertussen draai ik de dubbel-cd van de garagerockers The Dirtbombs. Hoe groot kan het contrast zijn. Eigenlijk had dit volledig album er ook helemaal niet mogen zijn. Mick Collins, de grote baas, was namelijk oorspronkelijk niet van plan om ooit een album uit te brengen. Wel singles en EP’s. Toch ontkwam hij er in het tienjarige bestaan van the Dirtbombs niet aan en – erger nog – dit is zowaar een dubbellaar. Hier zit echter een addertje onder het gras, want If you don’t already have a look is een verzamelaar van alle singles en EP’s plus nog zes bonustracks. Dit leidt dan tot een verzamelaar met twee cd’s: eentje met eigen nummers en eentje met covers die soms ver van het origineel staan. Het geheel is van begin tot eind erg genietbaar. Ik begrijp dan ook de woorden van Collins dat je het beste werk krijgt als je maar twaalf minuten te vullen hebt. Ik schrijf: “Elk vogeltje zingt naar zijn aard. Elk bloempje is zijn schoonheid waard. En elke boom zijn blaren. Mijn versje ook al is ‘t klein. Wil enkel een herinnering zijn. Om netjes te bewaren.” En in het geval van The Dirtbombs ook nog om helemaal uit je dak te gaan. Nu!


mij=In The Red / Konkurrent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven