Useless Id – Redemption

Oorlog was misschien een groot woord. Woorden hadden we wel met die lieve Simple Plan-fans die onze recensie van de laatste plaat Still Not Getting Any… hadden getraceerd. Ze waren allemaal compleet doof voor onze argumenten waarom Simple Plan vooral een slim concept is. En dat de muziek ook nog eens totaal puin is natuurlijk. Ook andere namen die gesuggereerd werden om eens te beluisteren werden terzijde geschoven. Simple Plan was hét en daarmee basta. Daar kwam het op neer. Jammer, want als ze iets verder zouden kijken dan hun neus lang is dan zouden ze echt wel ontdekken dat er veel leukere punkrockbandjes rondlopen op deze aardkloot dan deze gekke bekkentrekkende Canadezen. Bandjes die lekker makkelijk in het gehoor liggen, maar niet na twee nummers gaan irriteren zoals Simple Plan wel doet. Bijvoorbeeld Useless ID, dat nota bene uit Israël komt. Deze vier inwoners van Haifa leveren met hun vijfde album Redemption namelijk wederom een lekker staaltje punkrock af. Met zo meet te zingen refreintjes en veel oh-ohs en ah-ahs. De productie deden ze samen met de Descendent Bill Stevenson, die gelijk ook maar een gitaarsolootje inspeelde voor “Kiss Me Kill Me”. Dat is niet de eerste grote naam die de heren een handje helpt. Op hun vorige plaat kregen ze al hulp van No Use For A Name‘s Tony Sly die er een nummer voor schreef. De bekende hulpjes geven ook wel ongeveer aan welke kant je op moet denken bij Useless ID. De kant dus van NOFX, Vandals, Lagwagon en Greenday. Vooral dus ook de goede kant.


mij=Kung-Fu / Suburban

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven