Hard-Fi – Stars of CCTV

Staines, beter bekend als de woonplaats van TV ster Ali G en zijn Julie heeft nu nog een andere reden om bekend te raken. Het is namelijk ook de woonplaats van Hard-Fi oprichter Richard Archer. Verder schijnt het niet echt een aanrader te zijn dat Staines. Council flats met kapotte liften en pislucht in de trapportalen. Zo’n Engelse armoewijk die je vooral van televisie kent. Maar al die ellende was in het geval van Archer een reden om net als zijn idool Terry Hall (van o.a. The Specials) beroemd te willen worden in Amerika. Of dat gaat lukken is natuurlijk de vraag. De band gaat er in ieder geval niet van uit dat succes komt aanwaaien. In de juiste punk-spirit is Stars of CCTV eerst in eigen beheer uitgebracht, waar het met viltstift getekende hoesje nog aan refereert. Stars of CCTV doet in sfeer een beetje denken aan het bejubelde debuut van Kaiser Chiefs, maar de muziek steekt veel subtieler in elkaar. Het is een mengelmoes van (synthi)pop, rock en dub. Je hoort echos van The Clash, the Specials en New Order begeleid door teksten die niet zouden misstaan op een plaat van The Streets. Maar dan wel gebracht met meer ironie en niet overgoten met zo’n venijnige lucht van goedkope sterke drank en wiet. Deze originele aanpak maakt Stars of CCTV voor mij nu al een van de ontdekkingen van het jaar! Of Hard-Fi ook een succes gaat worden in de US durf ik te betwijfelen. De muziek en met name de teksten zijn toch wel erg Engels. Maar wie weet, het is The Clash destijds ook gelukt…


mij=Nescessary / Atlantic

9 reacties

 1. Rens

  Kom net uit Londen terug en heb het album van hard-fi gekocht. Klinkt inderdaad super relaxed. De posters in de metrostations hebben niet gelogen – “Britain’s next major band”.
  Een goede mix van gitaren en zang. Leuke teksten ook – “I’m working for the cash machine”. Zeker een aanrader!!

 2. Femmy

  Hard-fi is supercool,Ik zag ze in hitkrant staan,en toen luisterde ik die muziek op internet.En ik heb toen gewonnen om hun in het echt te zien,en dat optreden van hun is supercool,hun zingen goed live en hun zijn superknap,en het is mooi dat hun er over zingen wat ze hebben meegemaakt,Ik heb de cd van hard-fi
  en ik hoop dat ze heeel beroemd worden

 3. Milana

  Het had 300 pond gekost album opnemen. En ze zijn super! kheb ze ontmoet, backstage! was geweldig! 🙂 Ze zijn vind ik meer diska/dub/reggea/punk en je kunt ze helemaal nie vergelijken met kaiser chiefs die hebben een hele andere geluid! heb je wel eens de baslijn van hard-fi gehoord! totaal anders dan die van de kaisers! ik vind het ook stom dat ze hun steeds weer vergelijken met de kaisers en bloc. niet dat ik iets tegen ze heb. ik vind bloc party ook goed. maar hard-fi blijft mijn nummer 1!
  Mila

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven