The Album Leaf – Seal Beach (EP)

Tegenwoordig zie je het steeds meer: bandjes gaan op tournee en brengen ter gelegenheid van die tour een ep of zelfs een heel album uit dat ze alleen maar verkopen tijdens die tournee. Vaak zijn het nog verdomd leuke dingen ook. En jij als fan dan maar hopen dat ze jouw land aandoen zodat ook jij je collectie compleet kunt houden. Soms heb je geluk en kun je als je het optreden gemist hebt via de website van de band alsnog een exemplaar kopen. En als je nog meer geluk hebt dan is zo’n cd-tje zo populair dat het bijgeperst wordt en zomaar in de winkel ligt. The Album Leaf ging in 2003 op tournee door Spanje en bakte in samenwerking met Acuarela Discos speciaal hiervoor de instrumentale Seal Beach ep. Daar was je lekker mee als je niet in Spanje woonde. Niet dus. Gelukkig was er blijkbaar zoveel vraag naar dat Jimmy LaValle besloten heeft om de ep opnieuw uit te brengen. Als bonus krijg je bovendien vijf live-tracks er grateloos bij waarin LaValle deels bijgestaan wordt door leden van Sigur Ros. Lavalle speelde bij hen in het voorprogramma tijdens hun Amerikaanse tournee. Het verschil tussen The Album Leaf live en in de studio is klein. De drums worden echt bespeeld, dat scheelt en de live-nummers, afkomstig van debuut A Lifetime or more, klinken daardoor net iets organischer. Verder sluiten de heldere Rhodesklanken naadloos aan op het na de tournee met Sigur Ros in hun studio opgenomen In A Safe Place.


mij=Better Looking / Sonic

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven