Medications – Your favorite people all in one place

medications-your_favorite_people_all_in_one_place.jpgZelden zal een openingsnummer zo adequaat getiteld zijn als het openingsnummer van Medications eersteling Your Favorite People All in One Place (er is nog wel een EP verschenen). Het nummer heet namelijk “Surprise!” en het was inderdaad een hele verrassing toen ik de cd opzette. Want te snel gelezen (Meditations) en zonder hoesje meegenomen verwachtte ik tranceachtige muziek en geen posthardcore van het Dischord label. En dat is het wel. En verdomd goede ook. Vooral dat eerste nummer dus, dat meteen insloeg als een bom. Alsof The Mars Volta een hoop Pixiesplaatjes gedraaid hadden in de toerbus en vervolgens met Robert Fripp de studio ingegaan zijn. En dientengevolge dus ook veel beter te behappen dan The Mars Volta. De heren van Medications hebben een verleden in de Washington DC scene (Faraquet, Smart Went Crazy)en speelden al in diverse groepen samen. En dat is te horen, want met maar drie man zetten ze een degelijke bak herrie neem. Wat ook soms tegen ze werkt, want op sommige momenten willen ze soms net iets te veel, te snel. Maar alleen het openingsnummer rechtvaardigt reeds een plekkie op mijn jaarlijst. En dat zal nu geen verrassing meer zijn…


mij=Dischord / Konkurrent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven