Splendid 69 / Try Drowning

splendid_69_vs_try_drowning.jpgEr zijn meerdere paden die een band kan bewandelen op weg naar de zo gewilde doorbraak. In dit stukje neem ik u aan de hand langs twee veelgebruikte opties. Een band kan zijn pijlen volledig richten op het livecircuit en een demo maken met als voornaamste doel het regelen van optredens. In deze categorie vinden we het Haarlemse Splendid 69, dat op hun mini-EP Explosive Punk Sweat n Roll drie karige liedjes heeft gezet en met wat huisvlijt een niet geheel onooglijk voorkantje in elkaar heeft geflatst. Een leuk bandje voor op de middelbare school en om op te treden op de plaatselijke veemarkt, maar niet voor in mijn cd-speler. Nee, dan de tweede categorie. Die maken, net als Try Drowning met A Different Kind Of Winter er echt werk van. Met professionele productie en schitterende vormgeving voel je je als luisteraar tenminste serieus genomen. Hier is geïnvesteerd in een fraaie toekomst en dat mag best wat duiten kosten. De onnodige remix van het openingsnummer daargelaten, zijn alle nummers van een hoog niveau en maken deze EP daardoor tot een heuse belofte, in het kielzog van Face Tomorrow. Voor mijn part treden deze jongen helemaal niet op en blijven ze gewoon dit soort werkjes maken. Eerst maar eens bewijzen dat het muzikaal allemaal in orde is en daarna pas het land in om mensen met hun neus op de muziek te drukken, zo hoor het!


mij=Eigen beheer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven