Paula Frazer – Leave The Sad Things Behind

paula_frazer-leave_the_sad_things_behind.jpgEr zijn meer muzikanten die naast hun eigenlijke carrière allerlei zijprojecten en curieuze hobby’s beoefenen. Van Kim Deal wist ik dat haar hobby breien is, maar behalve in interviews geloof ik niet dat ze er veel nadruk op legt. Singer/songwriter Paula Frazer doet dat wel. Als je op haar – overigens schromelijk verwaarloosde – website terechtkomt kun je kiezen tussen twee ingangen: eentje die leidt naar haar muziek en een andere waardoor je terecht komt op haar webwinkeltje met kleding. Zo schizofreen is haar muziek niet, al bracht ze haar releases voorheen met haar band uit onder de naam Tarnation en nu onder haar eigen naam. De romantisch getoonzette countryrock van Tarnation was een logische opmaat voor het werk dat ze nu onder eigen vlag uitbrengt. Leave The Sad Things Behind is een degelijke singer/songwriter-plaat met twee grote kwaliteiten: de prachtige stem van Paula Frazer en de inventieve productie die me ernstig in de verleiding brengt om een vergelijking te maken met weefpatronen. Maar luister vooral zelf en vergeet de connotaties die Leave The Sad Things Behind bij mij oproept (Ennio Morricone, Tindersticks, Nancy Sinatra, CSN&Y).


mij=Birdman / Munich

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven