Songwriters United – Songwriters United (DVD)

songwriters_united-songwriters_united.jpgDe vier heren van Songwriters United hebben elk voor zich al een meer dan aardig curriculum vitae opgebouwd. Samen presenteren BJ Baartmans, Eric van Dijsseldonk, Eric Devries en Louis van Empel zich met een knipoog als de Traveling Wilburys van de Lage Landen. Die andere Traveling Wilburys – Tom Petty, Jeff Lynne, Bob Dylan , George Harrison en Roy Orbison – zijn natuurlijk van een heel ander niveau, zeg maar de Hoge Landen. Maar voor een koud regenachtig kikkerlandje als Nederland is Songwriters United een puike verzameling talent. Met zijn vieren hebben ze al een reeks succesvolle optredens gedaan in Nederland. Van het optreden dat BJ, Louis en Eric en Eric op 20 februari jongstleden gaven in muziekcafé Cambrinus in Horst hebben ze opnames gemaakt. Samen ze met al hun instrumenten passen ze net op het kleine podium. De cameramannen hoefden in ieder geval niet bang te zijn dat ze één van de heren uit het oog zouden verliezen. Het optreden is dan ook simpel, maar doeltreffend vastgelegd en de kwaliteit van het geluid is – helemaal voor het vast beperkte budget – eigenlijk best goed. Net als de dwarsdoorsnede door het repertoire van de vier en de manier waarop ze hun folk-, country-, blues- en popdeuntjes vertolken. Dat het nog intiemer kan blijkt wel uit het bonusmateriaal waarbij ze in de keuken van de kroeg, zonder publiek, maar met camera, nog drie nummers speelden. De naam Traveling Wilburys van de Lage Landen meer dan waardig.


mij=Inbetweens / Clearspot

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven