Freeform Five – Strangest Things

freeform_five-strangest_things.jpgHet album Strangest Things verscheen eind 2004 en heeft in korte tijd zo veel lovende kritieken binnengehaald dat het bijna onmogelijk is om het album helemaal onbevangen te beluisteren. De remixers van Freeform Five maakten een plaat die in de Engelse pers bejubeld werd, de single “Eeeaaooww” werd grijsgedraaid in dansgelegenheden en de ringtone van de single hoorde je naar het schijnt op elke straathoek. Begrijpelijk: Strangest Things is een funky dansplaat, die van elke straathoek de invloeden vandaan haalt om gestroomlijnde popliedjes te produceren. “Strangest things” klinkt als een oude disco-Prince. De ballads op de plaat doen het goed als afsluiter van de avond en zijn op de re-release van de plaat, waar tien extra remixen opstaan, waarschijnlijk alweer in de remix gegooid om er toch upbeat op te kunnen dansen. Disco en funk, met de humor van de Scissor Sisters (in bijvoorbeeld “No more conversations”), en met soms de heftigheid van Basement Jaxx (waarmee de band voornamelijk vergeleken wordt). Maar, hoe briljant iedereen Strangest Things ook vindt, ik moet een wat tegendraadser oordeel vellen. Freeform Five is niet zo zonder vorm als hun naam doet vermoeden. Hun popliedjes zijn behoorlijk glad en glossy en zouden wel eens een groot publiek aan kunnen spreken, ondanks alle wat moeilijker invloeden. Voor mij had het allemaal nog wat rauwer en ondeugender gemogen. Strangest Things is geen slechte plaat, maar er zitten voor mij te weinig kartelrandjes aan.
Freeform Five speelt zaterdag op Bazar Curieux. Live schijnt het fantastisch te zijn. Begrijp me niet verkeerd, ik ga zeker kijken.


mij=Ultimate Dilemma

3 reacties

  1. Raak! Ik vind het album ook stom. En ik snap niet zo waarom dat is. Live zijn ze fucking de bom! En hun remixen voor anderen (vooral Rocket Ride van Felix da Housecat en Muscle Car van Mylo, ooooh die zijn goed) zijn ooooh die zijn goed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven