Audiotransparent – Nevland

audiotransparent-nevland.jpgHet is een ziekenboeg in mijn huis. Het begon bij kat Whoppie die aan de diarree was. Even later was het mis met kat Wizzy. Er bleek een zenuw klem te zitten. Bij beide bracht de dierenarts uitkomst met een wonderspuit. Na de katten waren wij aan de beurt. Mijn vriendin kreeg de griep en ik mocht naar het ziekenhuis voor een bezoek aan de kaakchirurg. Hulpeloos lag ik achterover in de behandelstoel. Een verdoving werd gezet. Ik moest wachten. Ik keek naar de lampen boven mij. Er was achtergrondmuziek van Sky Radio: ‘It’s raining men, halleluja.’ Terwijl ik de ziekenboegellende overdacht werd er een doek over mijn ogen gelegd. Er ging gesneden worden. De achtergrondmuziek hoorde ik niet meer. Nevland, de tweede plaat van het Groningse Audiotransparent kwam ervoor in de plaats. Deze had zich de afgelopen dagen in mijn hoofd genesteld en draaide hier zonder werkelijk gedraaid te worden. Het thema van de ingetogen nummers wordt uitgesmeerd op zoek naar een ingehouden uitbarsting. Deze wordt gevonden in het gebruik van viool, cello, trompet en samples. Het belangrijkste echter zijn de leden zelf die weten hoe je originele nummers schrijft en speelt. Met Nevland, Noors voor nieuwe land en ook de naam van een spits van F.C. Groningen, brengt Audiotransparent een overtuigend tweede album, wederom geproduceerd door Corno Zwetsloot, dat meer alt.country dan de voorganger bevat zonder een totaal nieuwe weg in te slaan. Het snijden in de bezetting laat zich dan ook niet horen: mijn kaakchirurg wel. Hij haalt me weer terug in de wereld door de doek te verwijderen en te zeggen: ‘Het karwei zit erop, maak even een vervolgafspraak voor vrijdag a.s. en thuis meteen ijs erop.’ ‘Met Nevland als troost,’ mompel ik zachtjes. Normaal praten lukt niet meer.
De releaseparty van Nevland vindt op 29 september plaats in het Groningse Vera.


mij=Livingroom Records / Konkurrent

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven