The Robocop Kraus – They Think They Are The Robocop Kraus

The Robocop Kraus - They Think They Are The Robocop KrausJaaaah, we hebben er weer een! Ik kan geen genoeg krijgen van leuke hoekige new new wave-gitaarbandjes zoals Franz Ferdinand. Want Der Franz wordt in de disco’s helemaal grijsgedraaid. Tijd dus voor nieuwe muziek die net zo vrolijk is, en laat nou The Robocop Kraus staan te springen om de dansvloeren te veroveren. Dat zal aardig gaan lukken met de single “In Fact You’re Just Fiction”. Ik heb het zelf even getest als DJ van een studentenfeest in Doornroosje: hij begint rustig, maar blijkt net zo’n pompende floorfiller als “Somebody Told Me”. Die houden we er dus in! Ik had trouwens ook het melige “You don’t have to shout” wel kunnen opzetten, al net zo’n uptempo dansplaat. Andere hoogtepunten zijn het Interpol-achtige “All the Good Men” en de blije tekst “I have a question to every answer” die je dagenlang blijft scanderen. Over het hele album bezien kiest The Robocop Kraus (een mengnaam van de bandfavorieten Robocop en Peter Kraus), in vergelijking met bijvoorbeeld The Bravery voor gevarieerdere, minder strakke songstructuren. Het levert in elk geval een samenhangend, makkelijk luisterbaar en erg aanstekelijk album op. Zou je The Bravery vergelijken met Duran Duran, dan is The Robocop Kraus een moderne opgewekte pendant van The Cure, alleen al vanwege de stem van zanger Thomas Lang en de wat diepere teksten. Ik word er erg gelukkig van. Doet u mee?


mij=L'Age D'or / Epitaph

3 reacties

 1. Beste File Under,
  Op 3 oktober treedt The Robocop Kraus op in Paradiso te Amsterdam. Fabchannel.com zal het concert van deze Duitse band helemaal live uitzenden vanaf 23.00 uur. Ik hoop dat dit interessant nieuws is voor fileunder.nl
  Met vriendelijke groet,
  Corinne Poort
  Persbericht
  29 september 2005
  The Robocop Kraus live op Fabchannel.com
  Duitse ‘Franz Ferdinand’ in breedband streaming video
  Op donderdag 13 oktober treedt het Duitse The Robocop Kraus op in Paradiso te Amsterdam. Fabchannel.Com zendt het hele concert live op het internet uit. In beeld en geluid. De webcast begint om 23.00 uur. Daarna wordt de registratie opgenomen in het online archief op http://www.fabchannel.com en is daar terug te zien. Zowel live als on demand is het concert van The Robocop Kraus gratis te bekijken.
  In 1998 werd in Nuremberg The Robocop Kraus opgericht, vernoemd naar hun favoriete bands Robocop en Peter Kraus. Vooralsnog geniet de vrolijke up-tempo electro punkpop van The Robocop Kraus vooral bekendheid in Duitsland. Hun vierde album ‘They Think They Are The Robocop Kraus’ moet hier verandering in brengen. Op deze plaat vol strakke beats en catchy melodieën verfijnt het vijftal hun mix van punk, post punk en new wave.
  Fabchannel zendt wekelijks concerten, performances en lezingen in Paradiso en de Melkweg uit op het internet. Naast live webcasts heeft Fabchannel.Com een uitgebreid online videoarchief met 380 volledige concerten van artiesten als Morcheeba, the Arcade Fire, Stereophonics, Low, Mocky, The Dears, Presidents of the USA en Sarah Bettens.
  http://www.therobocopkraus.fabchannel.com
  —————————————————————————————————————–
  Voor meer informatie:
  Corinne Poort
  Publiciteit
  020-7960073
  corinne@fabchannel.com
  http://www.fabchannel.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven