Against Me! – Searching For A Former Clarity

against_me-searching_for_a_former_clarity.jpgIk geef het eerlijk toe, ik bezondig mij wel eens aan het beluisteren van uitgelekte albums en demo’s. En natuurlijk weet ik ook wel dat deze ruwe versies vaak een volkomen onjuiste weergave zijn van wat er echt op stapel staat, ik kan het gewoon niet laten om een klein voorschotje te nemen. De ongemixte versie van Against Me!‘s Searching For A Former Clarity zwierf maanden geleden al rond in cyberspace en de fans op de vele discussiefora waren er al snel uit: dit album wordt bagger. Na steeds met iets vernieuwends en verfrissends op de proppen te komen was een torenhoog verwachtingspatroon geschapen en leek dan eindelijk het verzadigingspunt bereikt. De liedjes waren futloos en klonken als slappe aftreksels van eerdere toppers en eigenlijk was het vooral één groot tranendal. Klinkklare onzin, zo blijkt nu. Want hoe ze het in hemelsnaam geflikt hebben is mij een raadsel maar de definitieve versie van Searching For A Former Clarity staat weer ouderwets als een huis. Blijkbaar hebben ze daar bij Fat Wreck een aantal zeer vaardige mensen die zich bezighouden met de eindmix. De intellectuele Folkpunk (die term kende u nog niet?) bereikt nieuwe hoogtepunten met de bitter cynische teksten van zanger Tom Gabel, die, soms hilarisch en soms ontroerend maar altijd zeer gevat, uit de hoek komt zetten. Alsof The Clash, Johnny Cash en Bad Religion‘s Greg Graffin de krachten hebben gebundeld in een uiterste poging een beetje verandering in het verdorde Amerika te stampen. Dit album voldoet aan alle verwachtingen en doet er nog een flinke schep bovenop voor de volgende stap.


mij=Fat Wreck / Sonic

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven