Amplifier – The Astronaut Dismantles HAL (EP)

amplifier-the_astronaut_dismantles_hal.jpgHet duurde veel te lang voordat het debuut van Amplifier in Nederland uitgebracht werd. Ruim na de release in thuisland Engeland waren wij deze zomer eindelijk aan de beurt. In dit koude kikkerlandje waren we niet minder lyrisch over de geluidsmuur die de drie heren (een Engelsman, een Welshman en een Ier) optrekken. Nu we de opgelopen achterstand ingehaald hebben – en er bovendien een bonus-EP bij kregen – lopen we met de release van de EP The Astronaut Dismantles HAL weer in de pas met het buitenland. Met deze titel, afkomstig uit Stanley Kubrick‘s A Space Odyssey, en tracktitels als “Continuum” en “Into The Space Age” zal het vast niemand verbazen dat Amplifier wat ‘zweveriger’ klinkt op deze EP. Zo drijft Amplifier een beetje tussen het geluid van The Gathering op hun How To Measure A Planet?-album en wat Oceansize aan pracht opleverde met hun twee albums Effloresce en Everyone Into Position. Voor mijn gevoel ligt meer dan op het titelloze album het accent op de drums. Blijkbaar vinden de heren dat zelf ook, want in het boekje staat demonstratief een foto van het simpele, maar o-zo efficiënt ingezette drumstel van Matt Brodin afgebeeld. Beetje suf vind ik wel dat de heren het nodig vonden om na het afsluitende “Live Human” een stilte van meerdere minuten nog een hidden track te laten volgen; plak het er toch gelijk achteraan denk ik dan. Dat is eigenlijk ook het enige dat ik aan te merken op dit hoge verwachtingscheppende zoethoudertje voor het volgend jaar nieuw te verschijnen album.


mij=Steamhammer / SPV / Rough Trade

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven