Black Label Society – Kings of Damnation 98-04

balck_label_society-kings_of_damnation_98-04.jpgBlack Label Society-frontman Zakk Wylde schijnt een graag geziene gast te zijn bij een bekende eh… motorclub. Op zijn site is ook allerlei bikergear te koop en kun je zijn laatste motor bewonderen. Her en der is ook nog iets te lezen over het feit dat hij nog wel eens muziek maakt. Hij was de laatste jonge gitarist die doorbrak in de band van Ozzy Osbourne en de enige die er lang plezier van heeft gehad. Randy Rhoads liet het leven bij een tragisch vliegtuigongeluk en bij Jake E. Lee‘s eerstvolgende band Badlands stierf de zanger, Ray Gillen, en verzandde Lee’s carrière vervolgens. Alleen Zakk Wylde slaagde er in zijn loopbaan succesvol voort te zetten. Eerst met Pride & Glory, daarna onder eigen naam en inmiddels al jaren met Black Label Society. Van die carrière na Ozzy is nu een verzamelaar verschenen, Kings of Damnation 98-04. Van de verzamelaar valt weinig meer te zeggen dan dat het een goede doorsnee is van ‘s mans werk, met logge bluesy akkoorden in heavy songs en Wylde’s typische galmende zang eroverheen. Nou ja, de twee bonustracks zijn nog interessant: “Doomsday Inc” en “SDMF”, beiden lastig te vinden. De bonus-cd is voor fans interessanter: zeven covers, van onder andere The Beatles (“Come Together”), Neil Young (“Heart of Gold”) en Procol Harum (een fraaie pianoversie van “A Whiter Shade of Pale”). Gelukkig zijn de covers meer de moeite waard dan op de cd die zijn vroegere baas volplempte. Niet een van deze covers stelt teleur. Voor wie nog niets van Zakk Wylde en Black Label Society heeft, is dit een prima kennismaking.


mij=Spitfire / PIAS

Een reactie

  1. Gotrek

    Zakk Wylde is de gitarist van dit moment ( zijn latste award was de MC Hammer metal magazine’s Riff Master Award ), helaas is hij in Nederland nog niet echt bekent maar dat begint wel te komen. Black Label Society is meer dan zomaar een bandje het is een way of life, die door alle hardcore fan’s nageleeft word. No matter who you are you’re always welcome to join the family.
    Nederlands forum? Check http://www.blacklabelsociety.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven