Test Icicles – For Screening Purposes Only

test-icicles-for_screening_purposes_only.jpgWat is dat toch? Je hoeft Kink FM maar aan te zetten en je hoort de Arctic Monkeys aangekondigd worden als ‘de sensatie voor 2006’. Poeh. Toevallig vind ik de single van dat ándere nieuwe Domino-punkfunkbandje, en dan bedoel ik natuurlijk niet het al bekende Franz Ferdinand, veel leuker. Lieve Kink-mensen, mag het fantastische “Circle Square Triangle” van de Test Icicles volgende week alsjeblieft ook in de Outlaw? Het is net The Bravery, maar dan hysterischer. Het past in elk geval mooi bij die meest balorige bandnaam in de popgeschiedenis. Het bijbehorende album For Screening Purposes Only van dit Britse trio is wat wisselvallig; juweeltjes van songs (“Pull the lever”, “Boa vs Python”, “All You Need Is Blood”) worden afgewisseld door rokende puinhopen met piepend valse gitaarsolo’s en krankzinnig geschreeuw (“Catch it!”, dat beter “For Screaming Purposes Only” had kunnen heten). Maar je zou ook kunnen zeggen: alle ingrediënten voor een stevige VPRO-hype zijn dus aanwezig. Er zijn tenslotte al genoeg lijzige Franz-klonen. Sterker nog, die VPRO, ja, dáár doet het me aan denken! Zeventig cassettehoesjes met kleingeschreven titels van pubermuziek later weet ik het: het geschreeuw van deze proef-ijskegels doet me denken aan “Rejected At The Highschool Dance” van de The Mean Red Spiders, dat ik in 1997 een keer opgenomen heb van het knettergekke VPRO-programma ‘Mr Lee’s Mysterious Washing Machine’. Een van de hardste punknummers ooit, naar het schijnt, en daarom juist zo relevant. Maar gelukkig is For Screening Purposes Only vooral een vrolijke bak herrie. U mag gewoon “We can do with some more poison!!” meebrullen. Overtuig uzelf en klik op die audiolink. Doet u die hype verder zelf?
Test Icicles speelt op London Calling.


mij=Domino / Munich

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven