Circle – Tulikoira

circle-tulikoira.jpgHeel Finland (en de hele goth-wereld natuurlijk) is in rep en roer. Tarja, borst- en boegbeeld van hét grootste Finse succesnummer Nightwish, is zomaar pats-boem aan de kant gezet door de vier mannen die haar gekakel van muziek voorzagen. Ik moest er hard om lachen hoe de heren in een open brief op de Nightwish-site uit de doeken deden hoe zat ze haar divagedrag zijn. Deze dame zullen we wel niet snel terugzien in de ‘scene’. Toch heb ik wel een leuk (veel leuker zelfs dan Nightwish) bandje voor haar waar ze aan de bak zou kunnen. Het zijn nog landgenoten ook! Goed, Circle heeft volgens mij geen vacature, maar ik wil wel eens zien of Tarja zich kan redden in het gezelschap van deze doldrieste landgenoten. Voordeel voor Tanja is dat ze ook metal maken. NWOFHM, wat zoveel betekent als New Wave Of Finnish Heavy Metal, staat er in dikke zwarte letters op de binnenkant van hun nieuwe album en de voorkant is ook best metal, dus het is maar een kleine stap van gothic metal naar metal voor Tarja. Bovendien opent Tulikoira met “Rautakäärme” best middeleeuws en magisch. Bovendien zingt Circle ook nog eens in een eigen fantasietaal, dus wat wil je als goth-chick nog meer. Toch vrees ik dat ze snel door zal draaien van de gekte van haar landgenoten. Wat natuurlijk weer interessante nieuwe materie op zal leveren voor op een website. Dan heeft ze nog geluk ook dat ze Circle nu treft en niet een jaar of wat eerder. Op albums als Prospect en Sunrise was de gekte veel extremer. En eigenlijk is dat wel jammer, want Tulikoira staat ook weer vol met interessante tracks, maar ik prefereer toch de eerder genoemde albums.


mij=Ektro / Clearspot

9 reacties

 1. Struik

  Het lijkt wel of hier alleen maar mensen aan het zeuren zijn. Maar ja zal er wel weer bij horen. Mag ik de borrelnootjes? Hier zal wel weer een leuke discussie ontstaan. Maar duidelijk is dat dit een goede CD is maar dat de vorige leuker zijn.

 2. Prikkie

  Struik: “het is een slechte recensie” is blijkbaar internets voor “ik ben het er niet mee eens”. Dat laatste mag altijd, het eerste is GeenStijls gedrag waar iemand per definitie de poten afgezaagd moeten worden. Wat voor borrelnootjes had je willen hebben? Ik moet toch nog boodschappen doen…

 3. Prikkie

  Struik: Eddie Baby had ze alweer mee terug genomen 🙁
  De winkels waren al dicht, maar ik had nog iets liggen.
  *gooit een handje pepernoten FU in*
  Zonde om die een jaar te laten liggen, nietwaar?

 4. Ik vind het prima als iemand een recensie af doet als een stukje van niks, maar verwacht dan wel te horen waarom. Het is zo gemakkelijk om zo te reageren, je zou bijna kiezen voor het uitzetten van comments. Iedereen mag hier reageren, maar probeer dan wel nog wat zinnigs te zeggen als je wat toe wilt voegen aan de hier geplaatste letterderrie.

 5. Maarten

  zo, nu dat jullie klaar zijn met bijkletsen.. Ik vind het niks omdat er niks wordt gezegd over het album zelf, alleen een soort verhaaltje over een zangeres van nightwish. alleen de laatste drie regeltjes zijn suggestief maar ook vrij onduidelijk. zo met zijn allen samenspannen om me te vertellen hoe ze het bij geenstijl doen is nu ook weer niet nodig

 6. Tja Maarten, dan moet je de recensie in zijn tijd van plaatsen zien. Dit blijft een weblog waarin vaker gerefereerd wordt naar actuele zaken in recensies. Toentertijd was het actueel en over Tulikoira viel verder imho niet zo heel veel meer te vertellen. Aardige plaat, maar vergeleken met bijvoorbeeld Prospekt een stuk minder interessant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven