Fire Engines – Codex: Teenage Premonition

fire_engines-codex_teenage_premonition.jpgHeel af en toe gaat de bezem door het huis. Ik verkoop dan zo ongeveer alles wat los en vast zit. Nou ja, bij wijze van spreken dan. Ook mijn cd-collectie ontkomt er niet aan. Zo ben ik een berg bootlegs aan het doorspitten. Bootlegs zijn live- en andere opnames die via normale handel niet te krijgen zijn. Ooit ruilde ik op deze wijze allerlei cdr’s. Het probleem is echter dat het uit de hand gelopen is. En eerlijk is eerlijk, ik draai ze nauwelijks. Bovendien is vaak de kwaliteit belabberd. Het zijn publieksopnames of opnames van de radio die iemand vastgelegd heeft op een cassette en vervolgens op cd gezet is. Alleen voor de fan die alles van een band wil hebben is het interessant en heel af en toe zit er echt iets leuks met historische waarde bij. Tussen het uitzoeken door draaide ik een nieuwe cd van Fire Engines. Deze had echter ook tussen de stapel bootlegs kunnen zitten, want de geluidsopnames van deze postpunkers zijn miserabel. Dit is niet opzettelijk, want de plaat met de titel Codex: Teenage Premonition bevat nog nooit uitgebrachte (live) opnames uit 1980-1981. De band uit Edinburgh was echter geen lang leven beschoren, want na de oprichting in 1979 hielden ze er in 1981 al mee op. Nu zijn ze echter weer helemaal in dankzij een tour met The Magic Band en hierna een show met de in Schotland onvermijdelijke Franz Ferdinand wiens voorbeelden ze plots geworden lijken te zijn. Deze cd was m.i. leuk geweest als bonus bij zo’n live-opname, maar er werd kennelijk gedacht dat hier interesse voor zou zijn als losse cd. Nu gaat deze net als veel van de bootlegs op de de stapel ‘wat moet ik ermee’. Of je moet fan of muziekhistoricus zijn.


mij=Domino / Munich

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven