Gitbox! – Songs for Shiftless Days

gitbox-songs_for_shiftless_days.jpgEr zijn dingen in mijn leven die ik nooit had moeten doen, er zijn nog veel meer dingen die ik juist wel had moeten doen. Zo had ik het de laatste jaren muzikaal veel fijner kunnen hebben. Vanaf 1995 brengt het Arnhemse/Nijmeegse Gitbox! namelijk al geluidsdragers uit. En deze zijn dus totaal langs me heengegaan. Ik had een kans om het recht te zetten in 2003. Ik kocht de Living Room Records-verzamelaar: But you don’t really care for music, do you? Hierop staat een track van ze, maar je raadt het al: ik neem hier geen notie van. Het is ergens net na de zomer van 2004. Ik krijg wat demonummers van de komende plaat te horen. Ik val bijna om. Jemig, dit is mooi. Ik zie eind 2004 een geweldig optreden. Ik zie weer een half jaar later een intiem optreden van zanger Roeland van Niele zichzelf begeleid op de gitaar. Ik maak een inhaalslag. Ik koop Soulsharks uit 1998 en hun laatste plaat Steering by the Stars uit 2001. Ik blijf vol bewondering, maar zie uit naar de nieuwe release die in september 2005 eindelijk plaatsvindt: Songs for Shiftless Days. De promo draai ik vervolgens dagenlang in de autorit naar mijn werk. Ik krijg een brok in mijn keel, ik lijd mee, ik bewonder: de liedjes, de teksten, de gitaar, de piano en de stem. Het geheel ligt ergens tussen Bob Dylan, Chris Isaak en Sparklehorse in. Het laatste is niet vreemd als je weet dat producer John Morand een vinger in de pap gehad heeft. Thuis in mijn woonkamer klinkt het allemaal niet minder. Ik bewonder ook hier. Een klein minpuntje, helaas, is de productie van de tweede track “Back of the Room” waar de uitbarsting iets te vroeg wordt ingezet en het de stem storend vervormd, maar verder niets dan lof voor deze schijf. Ik kan me geen leven meer voorstellen zonder (deze) Gitbox! Kom niet bij me dat ik het je het niet gezegd heb.
Gitbox! tourt (een beetje):
07-10-2005 merleyn nijmegen @ record release party
05-11-2005 tom tom heythuysen


mij=Living Room Records / Konkurrent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven