Marillion – Marbles Live

marillion-marbles_live.jpgHet is een divers zootje dat dhr. Storm verzameld heeft voor zijn uit de hand gelopen hobby, File Under. Vrijwel alle genres worden afgedekt, we zoeken alleen nog een degelijke hiphoppert, en dientengevolge lopen er vogels van zeer diverse pluimage rond in de wereld die File Under heet. Toch heeft meer dan de helft van alle recensenten een gemeenschappelijke deler, waarvan een deel dit het liefst verzwijgt en als de nood aan de man komt, de woorden “jeugdzonde” mompelt, terwijl de andere helft het als een geuzennaam koestert. Want, meer dan de helft van de recensenten van File Under bezit, of heeft in bezit gehad, een of meerdere platen van Marillion. Of is op zijn minst bij een concert geweest. Maar de meeste Freaks zijn echter de kast weer ingekropen. Vandaar dat het gevecht om een nieuwe Marillion-release te bespreken, slechts gaat tussen Andre, Storm en ondergetekende. Deze keer was ik aan de beurt, al hadden Andre en Storm hun input. Want er ligt weer een nieuwe Marillion-cd. Een liveplaatje dit keer, want zo’n tour kost een hoop geld en dat moet terugverdiend worden. Marbles Live is exact wat het beweert te zijn. Een integrale versie van Marillions laatste studio album, waarbij “Drilling Holes” vervangen is door “The Damage” en als toetje spelen ze “Estonia”. Ware Freaks hebben de DVD (Marbles on the Road) al en laten deze release voor wat het is, want is de audioversie. Zij wachten op Marbles at the Sea, de versie van Marbles zoals gespeeld op de laatste Conventie (incl. Ocean Cloud). Nieuwe freaks en diegene die de kast weer zijn ingekropen geven de plaat toch eens kans, want met Marbles toonde Marillion aan dat ze nog steeds sterke albums kunnen maken. En met Marbles Live laten ze horen dat ze nog steeds een goede liveband zijn…
We gaven maar liefst vijf exemplaren van Marbles Liveweg. Sorry, je bent te laat.


mij=Go! / Rough Trade

9 reacties

 1. Richard van Oosterhout

  Over het algemeen is het geluid op DVD’s van mindere kwaliteit dan op CD’s.
  En wie laat nou een officieel live album liggen als je persoonlijk lijfelijk aanwezig bent geweest bij die concerten in de Astoria juli 2004 ? Het zal altijd beter klinken dan de publieksopnamen die ik van beide avonden heb.
  In ieder geval hartelijk dank voor deze mooie en oprechte recensie. Ik kom hier steeds met plezier terug.
  Groetjes,
  Richard.

 2. Zoals altijd heb ik ook deze recensie weer met plezier gelezen. En aangezien ik inderdaad behoor tot de ‘Ware Freaks’ die de DVD Marbles on the Road (Extended Edition)al hebben, kon ik deze prijsvraag ècht niet laten liggen! Ik ga dus nu maar wachten tot ik een ons weeg…..;)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven