Statistics – Often Lie

statistics-often_lie.jpgNog nooit van gehoord, dit Statistics. Terwijl ik toch altijd elk popblaadje en e-zine van voor tot achter doorlees, helemaal op indie-, emo- en gitaargebied. Afijn, Often Lie in de speler en wat blijkt? Geweldige plaat. Toch maar weer eens beter opletten dus. Ik ben dan ook blij dat de hoofdredactie wel zo oplettend is geweest en mij dit prachtschijfje opstuurde. Typische Jade Tree-emo, en dat betekent verfijnde gitaartextuurjes, meesleepende riffs (maar niet te hard), hier en daar een bliepje of een beat, en ingetogen zang met een randje. Geen toeval dus dat ze bij dat label zijn ondergebracht. Ik moest meteen denken aan The Appleseed Cast, maar toch ook weer niet, omdat die weer van die hoge zang hebben. Elliot dan? Ja, maar dan minder spacy, wat meer down-to-earth. Last Days Of April, nog zo’n favoriet van mij, die komen nog wel het meest in de buurt. Aldus ben ik maar eens gaan speuren op internet en blijkt Statistics een eenmansproject van een zekere Denver Dalley te zijn, die de hele plaat zelf heeft ingespeeld en geproduceerd. En hij zat ook nog eens met Conor Bright Eyes Oberst, een van mijn andere helden, in het emo-collectief Desaparecidos . Jawel. Zo blijken de puzzelstukjes in elkaar te vallen. En ik maar denken dat ik overal zo goed van op de hoogte ben. Hoe dan ook, prachtige plaat, goede songs.


mij=Jade Tree / Sonic

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven