Hydrofish – Out Of The Ordinary

hydrofish-out_of_the_ordinary.jpgEerder deze maand stond er in het Dagblad van het Noorden een uitgebreid stuk over de opleving van de Groninger popscene. Met nieuwe releases van Whipster, audiotransparent, Planet Orange, Propeller en de in het oog springende activiteiten van LPG en Meindert Talma nog vers in het geheugen kun je inderdaad zeggen dat het in de Noordelijke provincie broeit en bloeit wat popmuziek betreft. Maar wat met name opvalt is dat geen van deze bands zich een makkelijk in het gehoor liggend geluid heeft aangemeten. Niet snel zal een 3FM-hit of een Heineken Music Hall-optreden binnen het bereik liggen. Hydrofish is daar ook nog niet in de buurt, maar gezien het toegankelijke geluid van de band zou je eerder verwachten dat de band uit Den Haag of Tilburg zou komen. Referenties als Anouk, Krezip en een beetje Kane liggen voor de hand. Hydrofish is echter een (zeer) jonge band uit de Groningse provincie die met Out of the Ordinary een geslaagd debuut naar uitbrengt. Allemaal nummers met kop en staart, goed opgenomen en goed gespeeld: pop/rockmuziek geschikt voor een groot publiek. Dat de jonge muzikanten stuk voor stuk conservatoriumstudenten zijn heeft echter ook een nadeel. De band klinkt bijna te strak en te gepolijst voor de leeftijden van de leden ervan. De nummers zijn zo serieus en perfect uitgevoerd dat de vonk niet altijd wil overspringen. Dat zal live ongetwijfeld anders (moeten) zijn: Hydrofish heeft de bagage en het talent om zeer ver te komen. Maar met een wat speelsere aanpak en beetje meer ‘eigen gezicht’ zal dat slechts een kwestie van tijd zijn.


mij=Eigen Beheer

2 reacties

  1. Jan Kunst

    Life is helmaal te gek. Heb afgelopen vrijdag de complete show gezien en gehoord. Daar komen alle nummers van O.O.T.O. voorbij met de nodige improvisaties. Om een goed beeld van het life werk te verkrijgen verwijs ik naar het optreden bij 3FM in “MetMichiel”. Onder drumestafette staat de 3FM life-versie van On Tour. Je zult genieten. http://www.metmichiel.nl/page/drumestafette
    Als ik (als ouder) overdrijf, hoor ik het graag, maar volgens mij pareert dit precies de opmerkingen van uw recensent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven