VA – Schaamte en Woede

va-schaamte_en_woede.jpgVan de vijfduizend van Verdonk zitten er vijftig in Groningen. Deze mensen moeten binnenkort als eerste weg. Iedereen die het oneens is met de plannen van Rita Verdonk kent wel iemand die al lange tijd in Nederland is en binnenkort het land moet verlaten. Gek genoeg kennen de mensen die het met haar eens zijn niemand die zich in zo’n situatie bevindt. De verhalen van de mensen van wie de laatste woonplaats in Nederland Ter Apel is zijn verschrikkelijk, zo ook het verhaal van Masoud en Masoud is een vriend van Saro Paradiso, Groninger muzikant. Artiesten en kunstenaars moeten hebben impliciet als taak te reageren op wat er gaande is in hun omgeving, het land waar ze wonen en de wereld. Saro vond genoeg Groninger artiesten bereid mee te werken aan het album Schaamte en Woede, waarvan de titel van Rutger Kopland, die een van de voorwoorden in het cd-boekje schreef, komt. Op de cd staan, naast een lied van Saro zelf, bijdragen van The Monroes, The Kickers, Whipster, Green Hornet, The Gravediggers, Planet Orange, De Straaljagers, O.D. Babe, Van Katoen, Audiotransparent, Benjamin B., Mullhouse – omdat ik het goed vind dat ze meewerken noem ik ze allemaal -, Meindert Talma + Negroes, Onakentona, Dr. Max Strammer, Fleas + Lice, The Rifles en LPG. Als je niet alle bands kent, geloof me, dat heet nu voor elk wat wils. Goede doelen zijn goed en goede initiatieven lovenswaardig. Het is een prima plaatje en de opbrengst van de cd komt ten goede aan de Werkgroep Vluchtelingen Vrij in Groningen. En dat doet er niet alleen in Groningen toe.


mij=PIAS

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top