Mardi Gras.bb Introducing – The Mighty Three

mardi_grass_bb_introducing_the_mighty_three.jpgMijn roots lagen in een klein dorp aan de Duitse grens. De wijk waar ik opgroeide stond er net een paar jaar toen ik al schreeuwend op aarde kwam. Aan de lange rustige weg waar mensen alleen kwamen als ze er iets te zoeken hadden was het goed toeven. Op straat kon er gespeeld worden. Als dat problemen gaf dan waren er twee zogenaamde speelstraten in de buurt. Mijn kleuterschool bevond zich een paar honderd meter van mijn huis. Toch was deze kleine leefwereld groter dan het leek. Duitse kleuters bezochten namelijk mijn school. Ik had internationale vriendjes. Een tijdje terug kwam ik weer terug in deze straat. Er was weinig veranderd op de verkeersdrempels na en de verdwenen speelstraten. Dit was kennelijk nodig. De school was een kinderdagverblijf geworden, maar verder leek het weer even vroeger te zijn. Mardi Gras.bb en zijn The Mighty Three hebben de roots in Duitsland liggen, maar lijken op de kleuterschool bij Amerikanen in de klas gezeten te hebben: de rollende letter r, de herinneringen aan Creedence Clearwater Revival en de Amerikaanse Deltablues. Toch heb ik in de loop der jaren geleerd dat je respect moet hebben voor anderen. Mardi Gras.bb levert namelijk een uiterst sympathieke rootsplaat af die best gehoord mag worden. Culturen lijken zich te gaan versmelten. Zolang dit de positieve uitwassen zijn is hier niets mis mee lijkt me.


mij=Hazelwood / Clearspot

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven