Rosie Thomas – If Songs Could Be Held

rosie_thomas-if_songs_could_be_held.jpgSinger/songwriter Rosie Thomas heeft een beroemdere naamgenoot: de Engelse schrijfster Rosie Thomas heeft een enorm publiek opgebouwd met haar inmiddels al zestien titels tellende oeuvre van romantische avonturenromans. Daar moet zangeres Rosie Thomas nog maar even niet aan denken met haar derde cd. Hoe makkelijk in het gehoor liggend haar folky countrysongs ook zijn, de markt voor dit soort muziek is altijd nog een stuk kleiner dan de markt voor de literaire pulp van haar Engelse naamgenote.
Rosie Thomas-de-zangeres schrijft mooi gearrangeerde liedjes met gitaar en vooral piano als belangrijkste instrumenten om haar stem te begeleiden. En haar stem die doet het: soms lieflijk (“Since You’ve Been Around”) en soms met zoveel power dat het bijna pijn doet (“It Don’t Matter to the Sun”). Als er dan overeenkomsten aan te wijzen zijn met de schrijfster Rosie Thomas: “Guess It May” en “Say What You Want” klinken iets te larmoyant en leunen te veel op cliché’s. Maar de schrijfster doet dat boek na boek en bij liedjesschrijfster en zangeres Rosie Thomas zijn het uitzonderingen. Het is jammer dat haar publiek een stuk kleiner is, maar het is nu eenmaal een treurig feit dat meer mensen een boek met een titel als “The White Dove” of “A Simple Life” aan willen schaffen dan een cd die liedjes bevat die “Death Came And Got Me” heten.


mij=Subpop / Konkurrent

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven